h

Hoera, de economie trekt aan!???

8 mei 2015

Hoera, de economie trekt aan!???

Foto: Jan Breur
Volgens het CPB trekt de economie weer aan, gaat het beter in Nederland! De banken maken weer winst(over de rug van de spaarder, want er wordt weinig tot geen rente over onze spaartegoeden gegeven helaas plukt de belasting over dezelfde ruggen wel  meer belasting af)!
 

Maar er is nog steeds een voedselbank in Veenendaal nodig, waar 250 gezinnen staan ingeschreven , terwijl er maar voor 200 gezinnen “plaats”is!

Landelijk groeien 70.000 kinderen in armoede op. Zij krijgen niet wat een kind in Nederland hoort te krijgen. En dan heb ik het echt niet over luxe artikelen, maar over zoiets als een ontbijt voor het naar school gaan, om met de fiets naar school te kunnen gaan, een paar nieuwe schoenen of een winterjas!
 
Ook op de huizenmarkt gaat het beter? Er staan minder huizen onder water; hier in Veenendaal worden helaas mensen uit hun huur/koopwoning gezet omdat zij simpelweg de huur of de Hypotheek niet meer op  kunnen brengen.
Patrimonium Woonservice doet wat zij kan om de mensen op te vangen, helaas kunnen zij ook  niet alle regels uit Den Haag  negeren!
 
Zoals u misschien van de SP gewend bent(of nog niet) heeft u ons in de afgelopen maanden op straat gezien met flyers  over HUUR TE DUUR, hebben we actief campagne gevoerd voor de Provinciale Statenverkiezingen, en deelden nog maar kort geleden, op 1 mei (de Dag van de Arbeid) Anti-Bonuskaarten uit.
 
Die avond vierden we ons jubileum (10 jaar zelfstandige SP-afdeling) met een openbare bijeenkomst over Internationale Solidariteit; met  Wim Bakker van Veenendaal4Fair, Tweede-Kamerlid Eric Smaling, en als laatste onze Europarlementariër Anne-Marie Mineur.
 
De SP Veenendaal zit ook de komende maanden niet stil. U zult ons weer op straat en in de wijken te zien krijgen met ons landelijke Thema: Er is genoeg voor iedereen. Ook komen we handtekeningen ophalen voor een volksraadpleging over de zorg. Ja, de SP laat zich weer zien!

Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier