h

Eén weekend; twee verhalen

25 juni 2018

Eén weekend; twee verhalen

Foto: AJ Breur

Schoonmaakactie Kunstwerk

N.a.v. de negatieve reactie van het College over de kunstwerken in Veenendaal, dat er geen opknapbeurten van de kunstwerken in het vooruitzicht zijn, besloot Sietse zelf maar actie te ondernemen. Mensen werden “geronseld” ,ideëen werden  gespuid, het was druk op de App!

Baukje sloeg werk materiaal in, Peter ging kaartjes ontwerpen, afdrukken en op formaat snijden; ik maakte ze weer aan de sponzen vast! De mensen van de Fractie zorgden dat het bericht naar buiten bij de juiste mensen terecht kwam, en zo stonden er zaterdag om 12.00 uur man/vrouw paraat om het kunstwerk bij de Lampegiet onderhanden te nemen!

Bij het theater zelf waren ze erg blij dat we met het kunstwerk aan de slag gingen, kregen nog extra werkmateriaal, en werd er koffie/thee beloofd aan de schoonmakers! Blij dat er ook mannen bij waren die het technische gedeelte onderhanden namen, werd er druk geveegd, uitgezocht, kapotte tegels apart, tuinafval, plastic en blik werd gescheiden!

Na 1½ uur druk bezig geweest te zijn, vonden we het voorlopig wel welletjes. Schoonmaakmateriaal, emmers en afval werd in de auto van Ary-Jan geladen; met z’n allen gingen we naar het Theater waar we de actie hebben nabesproken onder het genot van een welverdiende kop thee/koffie! Daarna door de hoofdstraat nog even de laatste sponzen uitgedeeld aan het winkelend publiek, en met een voldaan gevoel huiswaarts!

Foto: Baukje Hiemstra

Suikerfeest

Tijdens de Kerngroepvergadering van maandag 11 juni j.l., werden de dames van de SP uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het Afghaanse Suikerfeest op zaterdag 24 juni. Het Suikerfeest sluit de vastenperiode af, de Ramadan. Dit feest werd gevierd in het gebouw de Panorama bij de Palmengrift.

Buiten veel spelende kinderen, binnen werden de tafels in U vorm klaargezet; het middenstuk werd vrijgelaten voor  de jonge spelende kinderen. Aan een kant stonden 2 tafels opgesteld die voor de genodigden waren, dat waren in dit geval Baukje, Ria en ik (Toke). De voorzitter van de Afgaanse vereniging (ons SP-lid, Nangialay Batsarki) opende het feest met een korte toespraak, waar hij ons in het bijzonder welkom heette! Een bescheiden applaus volgde, waarna het feest kon beginnen!

Daarna vertrokken de volwassen heren, en werd het echt een feest voor de vrouwen en de jongere kinderen! Ongeveer 40 personen! Na hier en daar een praatje gemaakt te hebben moest ik helaas naar een volgende afspraak, maar voor ik vertrok werd mij nog een bord met lekkers in handen geduwd.

Dank lieve mensen voor de uitnodiging en het lekkere eten!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier