h

SP in de Coronatijd

4 april 2020

SP in de Coronatijd

De hele wereld is in oorlog, en nog wel met een voor het oog onzichtbare vijand! Het Coronavirus!

Het vergt veel daadkracht van de zorg, IC bedden zijn niet aan te slepen, omdat de patiënten nu van 10 tot wel 21 dagen op deze afdeling moeten verblijven! Mondjesmaat komen er nu voorzichtig goede berichten naar buiten dat meer mensen de zware behandeling op de IC afdeling overleven, zo ook een dame die al na 8 dagen de afdeling mocht verlaten, maar voor iedere dag dat ze op deze afdeling moest verblijven, staat een maand revalidatie op het programma! 

Foto: Jan Breur

Onder de bezielende leiding van onze voorzitter Baukje, wordt er gewerkt aan een scala van mogelijkheden die wij voor onze medemensen kunnen verrichten!

Foto: Peter van de Rovaart

Zo wordt een kaartenactie bedacht, met op de ene kant een Mandala Hart om in te kleuren, een idee om een hartenslinger voor het raam te hangen, initiatieven die door het hele land gevolgd worden: We willen in deze Coronastrijd de mensen een Hart onder de riem steken, en met de uitspraak: Liefde is sterker dan het Coronavirus, wordt deze kaart in honderdtallen verspreid onder ouderen/ andere mensen die het moeilijk hebben in deze tijd.

Foto: Tilmann van de Loo

Zij mogen (uit voorzorg) weinig tot geen bezoek ontvangen, misschien wel door kinderen/kleinkinderen op een afstandje toegezwaaid worden! De mooiste capriolen worden uitgehaald om een gebakje te brengen bij een jarige.

Foto: Baukje Hiemstra

Berenjachten/speurtochten worden uitgezet!
De mensen zijn over het algemeen genomen weer sociaal bezig!
Is dit niet de leuze die wij als partij ook proberen over te brengen:

  • Menselijke waardigheid
  • Gelijkwaardigheid
  • Solidariteit

met de mensen om ons heen, op welke manier dan ook?

Foto: Jan Breur

Ook zijn  er met een bakje met inhoud verschillende doelgroepen in de samenleving verrast zoals de zorg, handhaving, ambtenaren van de Gemeente, die het nodige voor hun kiezen hebben gekregen; die straks alles weer in rustige banen moeten leiden als deze pandemie voorbij is.

Wat nog best eventjes kan duren!!!


INFORMATIE OVER CORONA:
Zie ook:

  

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier