h

De tijdmachine van het College

3 juli 2016

De tijdmachine van het College

Foto: CAP/NFS/Image / Capital Pictures, the Guardian.com

Tijdens 'Verantwoordingsdag', afgelopen donderdag, heeft SP-fractievoorzitter Jan Breur zijn excuses aangeboden aan het College van Burgemeester en Wethouders. Breur had namelijk diverse malen geklaagd dat het College geen verhaal heeft, maar dat blijkt het nu wel te hebben...

... en in dat verhaal komt een tijdmachine voor. Want problemen die in het verleden waren opgelost, steken nu de kop weer op. Brieven van de gemeente blijken te moeilijk, ondanks een aangenomen SP-motie die om duidelijke taal vraagt. En een toezegging dat er wat geregeld zou worden voor het parkeren voor mantelzorgers, heeft er nu niet toe geleid dat mantelzorgers niet alsnog veel geld kwijt zijn aan parkeren. En het creëren van een zorgspaarpot heeft er niet voor gezorgd, dat er zorggeld op de grote hoop zou verdwijnen.

Zorggeld gered

Dreigde. Maar dat feest ging niet door. Een groep van vijf partijen (waaronder de SP) diende een aantal voorstellen in, dat er voor zorgde dat dit geld ook daadwerkelijk naar de zorg gaat.

Deze voorstellen zijn aangenomen door de gemeenteraad. Daarmee is het zorggeld dus gered, en zal nu echt, echt, ECHT worden besteed aan zorg!

Vrijwilligers

Foto: Jan Breur

Eerder die maand vroegen vrijwilligersorganisaties aandacht voor hun situatie. Door gebrek aan financiering is hun voortbestaan in het gedrang. Dit geldt in ieder geval voor 'Present' en voor 'Netwerk Voor Jou'.

D66 diende een voorstel in om VEENS extra geld te geven om deze organisaties te ondersteunen. Hoewel de SP vindt dat deze organisaties ondersteuning verdienen, heeft de partij tegengestemd. Met hoe het nu is opgeschreven is het maar de vraag of dat geld echt bij de vrijwilligersorganisaties terecht komt. De SP had het liever scherper geformuleerd gezien.

Desalniettemin was er een meerderheid voor dat voorstel. Nu maar hopen dat dit geld ook echt bij die organisaties terechtkomt...

WhatsApp-borden

De SP heeft ook samengewerkt met de VVD. Een zeldzaam genoegen. Dit keer op het gebied van veiligheid. Samen met de christelijke partijen en D66 dienden ze een voorstel in dat het plaatsen van WhatsApp borden mogelijk maakt.

Het College van Burgemeester en Wethouders blokkeerde eerder de plaatsing van de borden, die aangeven dat de actieve Buurtpreventiegroep WhatsApp gebruiken. Die waren bang dat er een 'wildgroei aan borden' zou ontstaan, die de 'verkeersveiligheid' in het gedrang brengt.

Er was echter een meerderheid voor het voorstel van de VVD, SP en anderen; waardoor de plaatsing alsnog mogelijk wordt...

Foto: SP Veenendaal

De tijd zal leren of deze besluiten een blijvend effect zullen hebben, of dat de gemeenteraad zich hier in de nabije of verre toekomst opnieuw over moet buigen...

Reactie toevoegen

U bent hier