h

DJ SIËSTO: Rijzende ster

1 september 2016

DJ SIËSTO: Rijzende ster

Foto: SP Veenendaal

Hoewel Sietse van der Bij al zo'n tien jaar betrokken SP-lid is, is hij pas sinds kort onderdeel van de gemeenteraadsfractie. In november een kijkje genomen; sinds april raadscommissielid. Op het gemeentehuis voert hij het woord op onder andere sport, huisvesting en cultuur; op ROODSTOCK treedt hij op als DJ Siësto...

Niet alleen treedt hij hier op, hij is ook nog eens één van de organisatoren. Op het gemeentehuis scoort hij hoge ogen als opkomende ster in de SP-fractie. Kan hij dat ook waarmaken als organisator en performer? Zaterdag weten we het: ROODSTOCK gaat om 13:00u van start op Stadsstrand 'Landjepik' in het centrum van Veenendaal.

Om alvast in de stemming te komen, legden we hem een aantal vragen voor...

Foto: SP Veenendaal

Hoe lang ben je al met muziek bezig?
Met het draaien als DJ ben ik momenteel al weer ruim 14 jaar bezig. De tijd gaat wat dat betreft enorm snel, ik herinner me nog goed hoe ik ooit met een stel kleine boxen en een stel cd spelers begon...

Wat vind je leuker: muziek of politiek?
Muziek is ontspanning, politiek inspanning. Beide absoluut een belangrijk deel van mijn leven maar totaal verschillend.

De harde kern van TEAM ROODSTOCK wordt gevormd door jouzelf, Jan Breur en Esther Brouwer-Heida. Hoe bevalt de samenwerking?
De samenwerking bevalt heel erg goed. We schakelen snel en pakken allen op wat er moet gebeuren en zijn met elkaar lekker enthousiast. Natuurlijk is er bij een 1e keer altijd wat meer afstemming nodig maar het gaat zeker goed.

Wie is er de baas?
Er is gelukking geen baas. Iedereen pakt zijn deel op, wel heb ik persoonlijk vanuit mijn verleden iets meer ervaring met dit type activiteit waardoor ik op sommige gebieden een beetje het voortouw neem.

Als woordvoerder cultuur van de SP had je ook gewoon kunnen zeggen: wij vinden festivals belangrijk. Waarom al die moeite doen om er zelf één te organiseren?
We hebben dat ook zeker gezegd alleen dan in een bredere vorm. Wij willen graag meer evenementen in Veenendaal. Nu is dat uitspreken makkelijk en wanneer je vanuit de raadszaal dan nul op het rekest krijgt zou je kunnen denken dat was het dan. Maar zo zit de SP niet in elkaar, dan komen wij juist in actie. En geven we dus in dit geval het goede voorbeeld.

Je bent de laatste politicus die gezegd heeft dat Escape weer als poppodium gebruikt zou moeten worden. Nu is het pand verkocht. Wat verwacht je ervan?
Ik hoop dat de nieuwe eigenaar een deel van de oude functie zal willen herstellen. Maar realistischer wijze verwacht ik dat er een algemene horeca zaak geopend zal worden. Maar we houden het zeker met gezonde spanning in de gaten.

Naar welke act op ROODSTOCK kijk je het meeste uit?
Zelf kijk ik persoonlijk het meest uit naar AQUARIUM, dit omdat ik een van de leden van de band goed ken maar ze nog nooit in formatie op heb zien treden.

Foto: ROODSTOCK strandfestival / SP Veenendaal

Reactie toevoegen

U bent hier