h

Vragen over het stadsstrand...

13 september 2018

Vragen over het stadsstrand...

Foto: Cor van Londen

Het stadsstrand. Een bijzondere plek in het centrum van Veenendaal.
Zowel een rustpunt, als een plek voor vertier. Een plek waar evenementen als ROODSTOCK en Veenendaal on Ice plaatsvinden.
In de raadscommissie van afgelopen dinsdag
(11 september) heeft de SP vragen gesteld over de toekomst van het stadsstrand. Want kan het stadsstrand in de toekomst - en met name volgend jaar - nog wel bestaan? De plannen die er nu liggen, suggereren iets anders...

Zo blijft er - ondanks dat iedereen beweert dat het stadsstrand 'gered' is - slechts heel weinig strand over. De subsidie voor een coördinerende organisatie stopt. En als klap op de vuurpijl... staan de bouwwerkzaamheden gepland in de zomer van volgend jaar, waarmee het strand in het hoogseizoen onbruikbaar zou worden.
Dat is bijzonder problematisch vanwege het Gilbertjaar, dat die zomer reeds verschillende activiteiten op het stadsstrand heeft gepland.

Foto: Gemeente Veenendaal

Wethouder Stroobosscher zegde hierop toe in gesprek te willen gaan met de bouwer, over de aanvang van de werkzaamheden en de opslag van bouwmaterialen. Dit zou echter wel consequenties hebben...
Verder vond hij dat het ontwerp 'recht deed' aan wat de mensen willen, en verwacht hij dat 'de samenleving' het stadsstrand levendig houdt.

Van de andere politieke partijen was DENK het eens met de SP. De plannen zijn problematisch, en DENK was blij dat de SP hier aandacht voor vroeg.
De PvdA gaf aan enige reserves te hebben.
De rest van de partijen zei 'tevreden' te zijn met de plannen en het wel 'prima' te vinden.

De SP zag het liefste het hele stadsstrand behouden blijven. Vorig jaar was de partij nauw betrokken bij de actie 'Red Ons Stadsstrand'. Deze petitie is door bijna 11.000 mensen getekend en pleitte voor behoud van het gehele stadsstrand. Dat is iets anders dan de bouw van een kolossaal stadspaviljoen.

Foto: Jan Breur

Reactie toevoegen

U bent hier