h

Bijeenkomst aan de Duivenwal

16 juni 2019

Bijeenkomst aan de Duivenwal

Foto: Koffie, Cake & WMO

Koffie, Cake & WMO: 22 juni, 14:30 uur

Aanstaande zaterdag (22 juni) vindt vanaf 14:30u een bijeenkomst van 'Koffie, Cake & WMO' plaats in dienstencentrum Duivenwal in Veenendaal. Inloop met koffie of thee (en cake!) vanaf 14:15u. De toegang is gratis.

Iedereen die gebruik maakt van de WMO, mantelzorgers en geïnteresseerden is van harte welkom. Onder het genot van koffie met cake kan men ervaringen uitwisselen over het WMO beleid van de gemeente Veenendaal.
Deze middag wordt georganiseerd door Yolande de Meer; ervaringsdeskundige van de WMO in Veenendaal. Zij wordt hierin ondersteund door SP-Afdeling Veenendaal.

Foto: Jan Breur

De Meer maakte op dinsdag 11 juni jongstleden gebruik van de mogelijkheid om de gemeenteraad te vertellen wat zij van de plannen in de Kadernota vindt. De bezuinigingen in het sociale domein baren haar grote zorgen.
"Begrippen als: 'afschaling van zware naar lichte zorg' en 'passende zorg' worden regelmatig genoemd. Helaas worden deze begrippen niet gedefinieerd. Welke zorg blijft er beschikbaar en betaalbaar?" Vroeg ze de gemeenteraad, en riep op: "Word hier alstublieft transparant over!"

Ook vorig jaar was zij één van de insprekers. Mede dankzij deze inspraak ging de tariefstijging voor schoonmaakhulp toen niet door. Helaas levert het kabinet nog steeds te weinig middelen aan de gemeente om de taken in het sociale domein goed te kunnen uitvoeren, en wordt de gemeenteraad weer voorgesteld om te gaan bezuinigen.

Foto: Koffie, Cake & WMO

De Meer is in 2017 begonnen met het organiseren van bijeenkomsten van 'Koffie, Cake & WMO'. Aan het WMO-loket kreeg zij vaak te horen dat zij 'de enige' was met een bepaalde klacht, maar ze wilde niet geloven dat ze er alleen voor stond.
Op 'Koffie, Cake & WMO' kunnen mensen terecht om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en tips te geven.

Inmiddels zijn er vier bijeenkomsten geweest. Aanstaande zaterdag is de vijfde.
Vanaf 14:15u staat de koffie klaar op Duivenwal 1.

Foto: Koffie, Cake & WMO

Zaterdag 22 juni * 14:30u * dienstencentrum Duivenwal

* Gratis toegang * Iedereen Welkom *

Reactie toevoegen

U bent hier