h

De €50.000,- voorbij...

18 december 2019

De €50.000,- voorbij...

Foto: Toke van de Rovaart

Crowdfunding loopt gesmeerd

Door de klimaatverandering zit er dit jaar weer geen witte kerst in. Maar de aarde is niet het enige dat opwarmt. Ook de harten van de mensen warmen op. De crowdfundingsactie van en voor de slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire is inmiddels de €50.000,- euro voorbij. Misschien geen witte kerst, maar de kinderen krijgen toch wel nog een beetje een leuke kerst...

Foto: Jan Breur

Eerder deze week werd in EenVandaag het blootleggen van de affaire, door Renske Leijten (SP) en Pieter Omtzigt (CDA) bestempeld als de belangrijkste politieke prestatie van het jaar. Vandaag trad de verantwoordelijke staatssecretaris, Snel, af - enkele minuten voorafgaand aan een kamerdebat over de kwestie. In verband met het aftreden is het debat afgelast.

De getroffen ouders blijven dus - ALWEER - met vragen zitten.

Enkelen van hen zijn vorige week een crowdfundingsactie begonnen, om de kinderen toch nog een cadeautje of kerstdiner kunnen bieden. Een stukje normaal leven. De SP helpt hen erbij.
Terwijl afgelopen zaterdag een deel van de partij bijeen was op het congres in Nieuwegein, was een andere groep SP'ers actief in de Hoofdstraat in Veenendaal, om mensen op te roepen te doneren.

Het passeren van de mijlpaal van €50.00,- is een enorme opsteker voor de getroffenen van de affaire, en de vrijwilligers die solidair met hen zijn.

doneer

Meer goed nieuws

Foto: Cor van Londen

Het zijn, zoals Tilmann van de Loo laatst al schreef in zijn blog, mooie tijden om socialist te zijn. Want het wetsvoorstel van Tweede-Kamerleden Peter Kwint (SP) en Liza Westerveld (GroenLinks), tegen buitensluiting van kinderen wiens ouders de 'vrijwillige' ouderbijdrage niet kunnen betalen, is aangenomen in de kamer. Alleen Forum van Democratie stemde tegen.
Oud-gemeenteraadslid Fatima Bichbich schreef, in de aanloop van het Novemberdebat, een opiniestuk over het belang van dit wetsvoorstel.

En het MilieuAlarm Team van de SP kan onder leiding van SP-Kamerlid Cem Lacin een eerste succes op zijn conto schrijven. Het voorstel van de SP om varend ontgassen van giftige stoffen verboden te maken per 1 juli 2020 is dinsdag in de Tweede Kamer aangenomen.

En wil je zelf ook wat doen om - de kerstgeest indachtig - de wereld een stukje mooier te maken? Dat kan natuurlijk door een donatie aan de crowdfunding. Maar ook door zaterdag mee te lopen met Veenendalers Voor Vrede - en zo de wens voor vrede op aarde krachtig uit te dragen. Verzamelen vanaf 13:45 op de Markt in Veenendaal.
Want, zoals Tilmann ook al schreef: "er is nog een hoop te doen."

doneer

Reactie toevoegen

U bent hier