h

Stem Sunita de Kamer in!

15 maart 2021

Stem Sunita de Kamer in!

Foto: AJ Breur

Verkiezingen 2021 van start

De Apeldoornse Sunita Biharie is een goede vriendin van de Veenendaalse SP. Ze is kandidaat voor de Tweede-Kamer; op de SP-lijst staat ze op de elfde plek. Ze kan als op-één-na hoogste nieuwe binnenkomer al op meerdere Veense stemmen rekenen. Vanaf vandaag kan er gestemd worden.

Vanwege de corona-pandemie verlopen de verkiezingen iets anders dan normaal. De verkiezingen zijn gespreid over drie dagen. Op maandag 15 en dinsdag 16 maart zijn mensen uit kwetsbare groepen al welkom op de stembureaus; woensdag mag iedereen stemmen.
Tot afgelopen vrijdag 12 maart konden zeventigplussers ook poststemmen, per brief. Ouderen die deze deadline gemist hebben, kunnen hun stembiljet ook deze dagen inleveren op een afgiftepunt of op het stembureau.

Stem Sunita, Stem SP

Foto: SP Veenendaal

"Toen ik jong was merkte ik de gevolgen van de politiek en hoe belangrijk politieke keuzes eigenlijk zijn. Dat merkte ik op mijn werk als jeugdzorg-medewerker, ik zag het om me heen maar ervaarde het ook zelf," aldus Sunita Biharie. "In de Tweede Kamer wil ik de stem van mensen die de dupe zijn van oneerlijke politieke keuzes laten horen. Ik wil mij volledig inzetten om samen met mensen die de dupe zijn van oneerlijke politieke keuzes, acties te voeren en hun praktijk een onderdeel van het politieke debat en keuzes te laten worden."

In protesten tegen de opening van Lelystad Airport werkte ze regelmatig samen met de Veenendaalse SP. Zowel Veenendaal als Apeldoorn krijgen erg veel last van de laagvliegroutes die naar Lelystad leiden. Gelukkig is Lelystad Airport voorlopig van de baan...

Een stem voor gelijkwaardigheid

Foto: AJ Breur

In 2019 kon voor het laatst een Novemberdebat worden georganiseerd door SP Veenendaal. Het thema was 'Gelijkwaardigheid in een Ongelijke Samenleving'; Sunita maakte deel uit van het debatpanel.
Er werd pittig gediscussieerd over gelijk loon, en gelijke kansen. "Sommige mensen worden geboren met een gouden lepel, anderen met een lege speen," aldus Biharie. Zij beargumeenteerde dat het beleid van de VVD zorgt voor meer kansenongelijkheid. "En dat zie je terug. Armoede neemt toe, terwijl de grote bedrijven en de allerrijksten het ene voordeel na het andere krijgen."

Voor SP-fractievoorzitter Jan Breur is Sunita de gedroomde kandidaat:
"Uiteraard is de gehele SP-lijst gevuld met toppers. Maar Sunita zou echt wel een verrijking voor het parlement zijn. De afgelopen jaren heb ik haar leren kennen als een warm, toegankelijk persoon met een passie voor rechtvaardigheid en een scherp politiek inzicht. En een even scherpe tong, overigens. Zij kan nog voor heel wat vuurwerk zorgen in Den Haag!"

Mocht je nog geen keus hebben kunnen maken:
Sunita is het overwegen meer dan waard!


Foto: Sunita Biharie

Meer over Sunita Biharie

Verkiezingen:
Blogs:
Zie ook:
Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

U bent hier