h

Al komt de leugen nog zo snel...

10 maart 2021

Al komt de leugen nog zo snel...

Foto: SP Veenendaal

D66 is hardleers...

Vorige week schreef ik een blog genaamd 'Eerlijk duurt het Langst', over een faux-pas die D66 en de ChristenUnie begingen. Ze pronkten met het succes van een motie, terwijl ze er zelf TEGEN hadden gestemd. De ChristenUnie lijkt haar fout geleerd te hebben; zo niet D66. Nauwelijks was mijn stukje verschenen, of de volgende leugen werd alweer de ether ingeslingerd...

D66 wil waarschijnlijk bewijzen dat ze ECHT WEL de premier kunnen leveren; dat zou verklaren waarom ze liegen als Rutte. De leugen in kwestie is geen toevallige onwaarheid die in een onbewaakt ogenblik over de lippen is geslopen. Nee, ze blijft worden herkauwd en herhaald bij elke gelegenheid die zich voordoet.
De leugen in kwestie is het vermeende SP-standpunt inzake de Europese Unie, waartegen D66 fulmineert.

Want wat is nu precies het SP-standpunt over de Europese Unie?

Volgens D66:
  • NeDeRLaND uiT EuRoPA!!!11!!! WeG meT de €uR0!!!!1!!1!!!
In werkelijkheid:
  • We starten met onderhandelingen over een nieuw Europees Verdrag. In dat verdrag versterken we de zelfstandigheid van de aangesloten landen, vergroten we de inspraak van burgers en geven we de lidstaten meer eigen bevoegdheden. Zonder de afgedwongen privatiseringen en uitholling van voorzieningen. Dit verdrag zal middels een referendum ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Nederlandse bevolking.
  • We willen samenwerken in Europa, voor de aanpak van internationale criminaliteit, een goede opvang van vluchtelingen en een effectief klimaatbeleid. Maar we willen geen beleid krijgen opgelegd door ambtenaren uit Brussel. De lobby van grote bedrijven en banken in Brussel moet drastisch worden ingeperkt. De Europese Commissie als politiek orgaan kan worden afgeschaft. Het Europees parlement kan een plek worden waar parlementariërs van de lidstaten elkaar ontmoeten en afspraken maken.
  • Als munt is de euro onhoudbaar, omdat de economieën van de eurolanden te veel verschillen. De huidige muntunie met haar beklemmende regels is zowel voor de zuidelijke als voor de noordelijke landen een financieel dwangbuis. Daarom is het goed om in de komende periode voorbereidingen te treffen en op zoek te gaan naar alternatieven die veel beter zijn voor de economieën van de aangesloten landen.
  • De Europese Unie is veel te snel gegroeid, waardoor een goede samenwerking tussen de 27 landen van de unie steeds moeilijker wordt. Verdere uitbreiding is dan ook niet mogelijk. De Europese Unie moet het eigen huis eerst op orde maken voordat we nieuwe gasten kunnen ontvangen. Niet alleen de nieuwe maar ook de huidige lidstaten zouden we periodiek moeten beoordelen of ze nog aan de voorwaarden voldoen.

Kennelijk heeft D66 niets in te brengen tegen het werkelijke SP-standpunt over Europa, waardoor ze zich genoodzaakt voelen om een groteske vertekening in het leven te roepen. Ze moeten toch IETS hebben om zich tegen af te zetten...
...alleen jammer voor hen dat iedereen met een internetverbinding dit heel makkelijk kan fact-checken.

Volgende week zijn de verkiezingen.
Stem dan voor EERLIJKE politiek.
Stem SP.


Verkiezingen

Foto: SP Veenendaal

Programma

Kandidaten

Blogs:

Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier