h

Solidair met Oekraine (9)

25 april 2022

Solidair met Oekraine (9)

Foto: Jan Breur

Als de wapens zwijgen...

Het moest er eens van komen, als je werkt met een kleine ploeg. Veenendalers Voor Vrede had afgelopen zaterdag (23 april) geen vrijwilligers beschikbaar voor het wekelijkse moment met de Vredesvlag. Gelukkig kon er wel op andere manieren worden stilgestaan bij de verschrikkingen van de oorlog en de hoop op vrede.

Een deel van de vrijwilligers was aanwezig op de Regioconferentie van de SP, op partijkantoor 'De Moed' in Amersfoort. Hier sprak Eerste-Kamerlid Bastiaan van Apeldoorn over de situatie in Oekraïne.
Hij veroordeelde Poetin's invasie ten sterkste, maar stond ook stil bij de dilemma's die deze gruwelijke oorlog met zich meebrengt. Uiteindelijk is het een keus tussen vrede en rechtvaardigheid...

"Wat rechtvaardig is, is dat Oekraïne al haar land terug krijgt, inclusief de Krim," zei Van Apeldoorn. "Maar tegen welke prijs wil je dat bereiken? Moet Zelensky doorvechten tot de laatste Oekraïner gesneuveld is? Amerika lijkt dat te willen, maar mij lijkt het geen goed idee."

Van Apeldoorn benadrukte dat het niet aan de SP of aan Nederland is om Zelensky te vertellen wat hij wel of niet moet doen, maar als er maar enige kans op een staakt-het-vuren is hoopt hij dat deze gegrepen wordt.
"Als de wapens zwijgen, vallen er in ieder geval geen doden," aldus Van Apeldoorn. "Dan kun je gaan praten, en hopelijk de weg naar de vrede ingaan."

Eerder deze week spraken Tweede-Kamerlid Jasper van Dijk en President van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa, Tiny Kox, ook al over de situatie in Oekraïne.

Help mee!

Wil je voorkomen dat Veenendalers Voor Vrede nog eens zonder vrijwilligers komt te zitten? Sluit je dan aan bij de vredesactie!
1x per week staat een klein clubje in het centrum van Veenendaal met de Vredesvlag, om solidariteit met Oekraïne en hoop op vrede uit te dragen.
Aan deelname worden geen voorwaarden verbonden.
Meld je aan via de mail.

Foto: SP Veenendaal

Zie ook:

 

SOLIDAIR MET OEKRAÏNE
  1. Campagne onderbroken...
  2. Stop de Oorlog
  3. T-shirts en de Vredesvlag...
  4. Samen bij de Vredesvlag
  5. Doen wat je kunt...
  6. Helpende handen
  7. Lokale actie en mondiale nood
  8. Steek een kaarsje aan

Reactie toevoegen

U bent hier