h

Jan's drukke week

13 maart 2023

Jan's drukke week

Foto: SP Provincie Utrecht

Actie, debatten en meer...

De verkieziningen komen in rasse schreden naderbij. Dat is ook te merken aan de agenda van lijsttrekker Jan Breur. De afgelopen week was hij bijna continu aan de slag - en reisde hij bijkans de hele provincie door.

Zaterdag, 4 maart

Foto: SP Veenendaal

Op zaterdag 4 maart speelde Breur een thuiswedstrijd in het centrum van Veenendaal. Breur en de andere SP'ers gingen met de bezoekers van het centrum in gesprek over alles wat hen bezig hield. Dat er te weinig betaalbare huizen zijn, en dat energie en boodschappen zo duur zijn, waren veel voorkomende onderwerpen.

Maandag, 6 maart

Foto: AJ Breur / SP Veenendaal

Op maandag 6 maart had Breur de maandelijkse vergadering van het afdelingsbestuur van SP Veenendaal. Daarna volgde een gesprek met Gerjan Cluistra op ValleiFM, ondermeer over het plan van de SP om een supersnelbus tussen Veenendaal en Amersfoort te realiseren.

Dinsdag, 7 maart

Foto: SP Provincie Utrecht

Op dinsdag 7 maart vond het Groene Verkiezingsdebat plaats in Kanaal30 te Utrecht. Breur ging daar namens de SP in debat met Jan Wijmenga van de ChristenUnie over groene wijken. Ook ging hij op de bres voor Amelisweerd, en deed hij een groene belofte...

Woensdag, 8 maart

Foto: SP Veenendaal

Op woensdag 8 maart was Breur uitgenodigd om zijn ontbijt te nuttigen in het programma 'Utrecht is wakker' op RTV Utrecht/Radio M. Hij sprak daar over de landbouw en over het publieke diensten (zoals energie en openbaar vervoer), die de SP graag weer in publieke handen wil nemen.

Foto: SP Provincie Utrecht

's Middags was hij in Amersfoort om zijn partijgenoot, Kerim Hoejenbos aan te moedigen. Die pleitte in het MBO-debat voor gratis OV voor iedereen.

Foto: SP Veenendaal

's Avonds was hij weer terug in Veenendaal, bij de pubquiz van Cultureel Café. Hier zei hij dat de SP Veenendaal weer op de kaart zet. Niet alleen met de eerste Veense lijsttrekker sinds Roelof Bisschop, maar ook met de plannen voor de supersnelbus naar Amersfoort.

Donderdag, 9 maart

Foto: Baukje Hiemstra / SP Veenendaal

Donderdagavond 9 maart was hij in Houten. Hier mocht hij namens de SP zijn liefde voor het platteland betuigen. Hij onderstreepte dat landbouw en natuur niet tegenover elkaar moeten staan, maar elkaar kunnen versterken.
Ook brak hij een lans voor de boeren die vaak als slechterik worden neergezet. "Veel boeren willen echt wel verduurzamen en meer natuurinclusief werken," aldus Breur. "Maar financieel moet het wel uitkomen. En maar wat vaak zitten ze klem door de banken en de supermarkten. Ook die moeten we op hun verantwoordelijkheid aanspreken."

Zaterdag, 11 maart

Foto: Mischa van der Heijden / SP Provincie Utrecht

Na een relatief rustige vrijdag, waarop hij 'enkel' voor een schoolopdracht werd geïnterviewd, eindigde de week voor Breur in Wijk bij Duurstede, waar hij zijn partijgenoten hielp in de campagne. Hij flyerde enthousiast mee, en deelde aan het eind van de dag het podium met Tweede-Kamerlid Renske Leijten op een themabijeenkomst over het nationaliseren van publieke diensten.

Foto: SP Provincie Utrecht

En daarmee zijn we nu in de laatste dagen voor de verkiezingen beland.
Aanstaande woensdag, 15 maart, is het zover. Dan is het aan u.

STEM SP!


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier