h

Blog Barbara Passchier

6 mei 2018

Macht aan de Verbeelding

Deze maand is het vijftig jaar geleden dat er in Parijs een studentenopstand uitbrak die uitliep op een algemene staking door heel Frankrijk, waar ook veel arbeiders aan deelnamen. Het jaar 1968 wordt wel eens het revolutiejaar genoemd omdat er overal in de wereld protesten waren. Dat gold ook voor Nederland, hoewel de PROVO beweging zichzelf eerder al had opgeheven.

Lees verder
15 maart 2018

Wees solidair, stem op een vrouw!

"Op een vrouw stemmen? Maar ik ben een man!" Eén van de reacties op de oproep om met de gemeenteraadsverkiezingen op een vrouw te gaan stemmen. Want waarom zou je als man op een vrouw stemmen? Waarom zou je als witte Veenendaler op iemand met een migranten achtergrond gaan stemmen? Er was een tijd dat we alleen maar op witte mannen konden stemmen. Maar er valt steeds meer te kiezen. We kunnen kiezen voor een gemeenteraad met meer diversiteit. En het is niet alleen de taak van mensen die zelf bijdragen aan die diversiteit om voor diverse volksvertegenwoordigers te stemmen.

Lees verder
8 maart 2018

Een plek in het publieke domein

Vorige week schreef ik over Internationale vrouwendag en diens wortels in het socialisme, over gelijkwaardigheid, dat het thema van Internationalevrouwendag 2018 is en toevallig ook één van de pijlers van de SP, en over gelijke politieke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen, die na de verkiezingen een beetje dichterbij komt, mits we op een vrouw gaan stemmen!
Maar waarom is het belangrijk dat er meer vrouwen in de gemeenteraad komen? Waar zou dat aan bijdragen?

Lees verder
1 maart 2018

Gelijk vertegenwoordigd?

Er staan een paar belangrijke dingen op de kalender voor deze maand. Niet alleen is het op donderdag 8 maart internationale vrouwendag, maar ook vinden op woensdag 21 maart de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Maar wat hebben deze twee met elkaar te maken? En wat heeft de SP met internationale vrouwendag te maken?

Lees verder

U bent hier