h

Leuzen - LXV

9 mei 2016

Leuzen - LXV

Leuze 65

HET IS DE ZUINIGHEID
DIE DE WIJSHEID BEDRIEGT


Uit een recent  onderzoek van het blad Binnenlands Bestuur en de NOS blijkt dat gemeentes een flink overschot hebben op hun zorgbudget. Samen goed voor 310 miljoen euro, die niet naar de zorg gaat, maar besteed kan worden aan bijvoorbeeld parkeergarages of lantaarnpalen.

 

De reden voor deze rigide bezuiniging in de zorg is de onduidelijkheid die de regering aan de gemeenten heeft gegeven over het zorgbudget. Door deze onduidelijkheid zijnde gemeenten veel te fors en veel te star gaan bezuinigen op bijvoorbeeld de thuiszorg;

De eigen bijdragen zijn flink omhoog gegaan. In sommige gemeenten is de vergoeding voor de huishoudelijke hulp zelfs afgeschaft. Thuiszorgorganisaties zijn uitgeknepen met lage tarieven.

En is al dit bezuinigen nou dit wijs geweest?  Bepaald niet!
Er zijn rechtszaken tegen de gemeenten aangespannen, ouderen en zieken mijden zorg ten gevolge van de eigen bijdrage en er zijn thuiszorgorganisaties failliet gegaan.

SP Veenendaal heeft afgelopen december al met succes samen met de Veenendalers actie gevoerd tegen de overschotten van de zorg, die dreigden gebruikt worden voor het oppimpen van het winkelcentrum. Onze gemeenteraad heeft toen besloten dat het geld van de zorg voor de zorg blijft.
En zo hoort dat.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier