h

Zo'n avond...

10 december 2021

Zo'n avond...

Foto: SP Veenendaal

Special guest appearance:
Adri Janssen

Als er een onderwerp staat geagendeerd waarop er mensen komen inspreken, weet je één ding zeker:
Dit gaat geen korte bespreking worden...

De raadscommissie van 9 december was hierop geen uitzondering. Op de agenda stond de Visie Bedrijventerreinen. Eén ondernemer wilde op het bedrijventerrein fietsen verkopen, wat volgens Wethouder Lochtenberg niet zou mogen. Een groot deel van de gemeenteraad denkt daar anders over.

Terwijl die Yolande, AJ en ik de bespreking volgden vanuit de fractiekamer, ging de deur open. Het was Adri Janssen - een oud-raadslid en fractievoorzitter van ProVeenendaal, die nog altijd zeer betrokken is bij zijn club. Hij volgde het debat op zijn iPhone, maar de accu begon ernstig leeg te raken. Met behulp van mijn laadsnoer legde hij zijn telefoon aan het stroom, zijn jas over een stoel, en nam hij plaats om met ons de veradering te volgen op het grote scherm in de Panterzaal; het SP-honk op het gemeentehuis.

Foto: SP Veenendaal

Terwijl we de discussie volgden, praatten we ook even bij. Over Corona, besmettingen en boosters. Over Yolande's trouwe aanwezigheid bij raads- en commissievergaderingen.
"Heel goed," zei Adri, "dan krijg je een gevoel van wat er speelt."
Ik vertelde over de eerste commissievergadering die ik had bijgewoond, enkele jaren voordat ik raadslid werd. En dat aan het eind van de vergadering, toenmalig SGP-raadslid Jan Vermeer een applaus voor mij aanvroeg dat ik de hele avond was gebleven. Het was die avond laat geworden - en dat zou nu ook weer gebeuren.

Ondertussen, in de raadszaal, kreeg Sietse het woord. We letten nu extra goed op.
"Dat doet hij goed," zei Adri aan het eind van Sietse's betoog. "Mooi aanhaken op andere sprekers. Je kunt zien dat hij enorm gegroeid is."
Kijk, zo'n recensie kun je in je zak steken!

Er was uiteindelijk maarliefst tweeëneenhalf uur voor nodig om het onderwerp te behandelen. En in de gemeenteraad zal het ook niet snel gaan: er is een wijzigingsvoorstel en een motie aangekondigd.
AJ stond op, en liep naar de raadszaal. Hij mocht nu de Bestuursrapportage bespreken - ook al geen licht onderwerp.
Adri stond ook op, en ging huiswaarts. Even later schoof Sietse bij ons aan in de fractiekamer.

Ik kan m'n borst natmaken voor de komende raadsvergadering...


ZIE OOK (FRACTIEBLOGS):

GEMEENTERAAD:

PROVINCIALE STATEN:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier