h

Weer 2 weken met de SP op pad

5 maart 2017

Weer 2 weken met de SP op pad

Foto: SP Veenendaal

Deze 2 weken begin ik met de grandioze manifestatie op het Malieveld op zaterdag 18 februari j.l. in Den Haag. ’s Morgens vertrokken we bijtijds van huis, in een mistige omgeving met 2 auto’s richting Den Haag, om daar net even te laat aan te komen vanwege een file door een ongeval. Het terrein stond al aardig vol met de nodige tenten  en andere obstakels.

De tent was te klein voor alle 10.000 mensen die van heinde en ver waren gekomen om aan deze manifestatie deel te kunnen nemen. In de tent waren net de eerste intervieuws bezig met allemaal enthousiastelingen over Het Nationaalzorgfonds! Van klein tot groot,van mensen die zijdelings met de zorg te maken hadden op wat voor manier dan ook. Terwijl onze groep genoot van een verdiend bakkie koffie/thee, een broodje ham/kaas. krentenbol,werd de sfeer in de tent lekker opgezwiept met muziek van Marga Bult; de zangeres van ooit het songfestival. Na meezingers en andere gezellige muziek werd het tijd voor het debat!

Daar waren alle partijleiders van de 2e kamer voor uitgenodigd, diegene die binnen kwamen werden met een luid applaus verwelkomd: Henk Krol van 50Plus, Lodewijck Ascher van de PvdA, Jesse Klaver en natuurlijk onze voorman Emile Roemer. Het werd een gezellig debat waar de 4 aan het eind van het debat dichter naar elkaar toe waren gekomen,maar nog niet helemaal zoals het eruit zou moeten zien.

Na het debat vertrokken de mensen rustig via de uitgang van de tent waar broodjes en flesjes water verkrijgbaar waren voor onderweg, want nu gingen we Den Haag nog even laten zien hoeveel mensen het met ons eens waren met het Nationaal Zorgfonds.

Na een wandeling van ruim een uur langs de Ambassades waar er een versierd was met NZF-stickers. De tocht was een  fiks aantal km.lang,muziek-de Blitz (auto van het nationaal Zorgfonds) mensen met rollators, in rolstoelen,en grote groepen die met vlaggen zwaaiden, pamfletten bij zich hadden om uit te delen, het was een gezellige bonte stoet. Ook nu kwamen we terug op het malieveld, waar ons nog een toespraak wachtte van onze partijleider, een hoogwerker waar een prachtige foto werd gemaakt van alle aanwezigen op het terrein. Dit alles onder een strak blauwe hemel! Wat een bof.

Foto: SP Veenendaal

Daarna vertrokken we weer  richting parkeergarage, werd er nog wat gedronken, een plaats gezocht voor alle mensen die mee terug gingen richting Veenendaal,want ook Erik ging mee terug in de auto! Het paste allemaal prima! Na het week-end was de club even uitgeschakeld, we lagen om beurten even met een stevige kou uitgeteld op de bank!
Gelukkig niet allemaal tegelijk,want het werk moest doorgang vinden.

Fotoreportage Nationaal Zorgdebat

En nu verder...

Foto: Baukje Hiemstra

De posters geplakt, deur aan deur kaarten met magneten voor de stempas uitgedeeld. Baukje en Ary-Jan zorgden zoveel mogelijk dat het materiaal bij de bezorgers thuis kwam, want deze 14 dagen moeten we hard aan de slag met Ouderenkranten, boekjes met verkiezingstips en ga zo maar door. Kleding werd gebracht om de mensen tot SP-enthousiastelingen om te toveren voor de eerste verkiezingszaterdag in de Hoofdstraat 4 maart jl.

Weer waren de weergoden ons goed gezind,het was gezellig druk in de Hoofdstraat wat het winkelend publiek betreft, er werden leuke, gezellige belangrijke gesprekken gevoerd met 'conculega’s' van de andere partijen, en na een drukke dag met veel vrijwilligers  was het even goed uitrusten onder het genot van een drankje, voor een ieder weer zijn/haar eigen weg ging, daags erna (nu vandaag dus) op T.V. nog een paar spannende debatten (Buitenhof/Carré debat)...

Foto: Enna van Duinen

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier