h

Roodstock (water)festival; 2e editie

24 juni 2017

Roodstock (water)festival; 2e editie

Vanmorgen werd ik gewekt door een telefoontje van Baukje, die verklaarde verkeerd gedrukt te hebben, hoewel ik haar er van verdacht mij te bellen of ik al wakker was!

Geen probleem, bij het ontbijt zag ik dat er al een paar mannen op het veld stonden met materialen! De kramen stonden al overeind. Op de tafels werd wel de ondergrond gelegd, maar niet de materialen die de belangstellenden mee konden nemen, het was nl. begonnen te spetteren helaas.

De vlaggen gingen wel in top, de vredesvlag en de SP vlag; kramen werden ook behangen met vlaggen/spandoeken! Inmiddels hadden Erik en Enna voor de SP soep gezorgd, dat ging er wel in bij iedereen! Ook de terras verkoop van de vrijwilliger van Landjepik had de koffie en thee klaar in haar stulpje, die ons goed smaakte!

Helaas was het door het druilige weer weinig volk op de been. Artiesten die zouden optreden in de eerste uren kwamen vragen of het wel door ging. We moesten ze helaas teleurstellen, want buienradar gaf aan dat de regen over een uurtje ophield, maar na weer een halfuurtje de bui een beetje groter werd, langer zou duren, en meer milimeters naar beneden zouden vallen.

De koppen werden bij elkaar gestoken, de buienradar nogmaals geraadpleegd. Het was inmiddels 12.30,uur; het sein opbreken moest helaas gegeven worden! Met de vrijwilligers die tot het laatste moment gebleven waren, werd alles afgebroken. Stellingen van spijkerbroekhangen, en schandpalen (springkussen was nog niet opgezet) werden ontmanteld; de leveranciers mochten hun spullen op komen halen.

De materialen weer in de desbetreffende auto’s geladen, de vlaggen gestreken,de vlaggenmasten afgebroken. Er werd nog een rondje over het terrein gemaakt of er niets was blijven liggen,het zag er zelfs beter uit dan toen we kwamen!

De spullen die nat geworden waren gingen in de plastic zakken mee naar huis, de rekening bij de kraam werd betaald.

Dank aan alle vrijwilligers uit:
Ede, Nijmegen, Zutphen,
die de kramen hielpen bemensen.

De DJ, die alles klaargezet had
en alles weer moest inpakken.
Hij had de apparatuur en zichzelf
goed ingepakt tegen de regen

Hulde aan de voorbereiders Jan en Sietse
en hun achterban,
die hebben heel veel werk verzet.
Gisteren uiteindelijk op het laatste moment
de vergunning eindelijk gekregen.

Er werd nog een rondje gemaakt langs diegene die helpen met het verzamelen van handtekeningen wat toch nog resultaten opleverde. Ary-Jan heeft toch nog kans gezien om wat handtekeningen op te halen,net weer een lijst vol.
Ik ga weer tellen!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier