h

Blog Toke van de Rovaart

11 september 2024

De teller loopt…

Red onze zorg in Veenendaal

En weer een drukke week voorbij.
Dinsdagavond werden de petities opgehaald op de Poolster, een kleine 100 stuks door Baukje en mijzelf (Toke). Het was broeierig warm, dus de deuren stonden wijd open, de mensen stonden ons al op te wachten met de brief, in de hand. De mensen waren het roerend met de petitie eens.

Lees verder
27 augustus 2024

Overal actief

Een kort verslag

Even een kort verslag van de afgelopen week…

Lees verder
25 augustus 2024

Op het strand…

Red onze zorg!

Na even een weekje op adem te zijn gekomen (in ons appartementencomplex is een duurzame verbouwing aan de gang), af en toe nog een uurtje hier en daar gestaan te hebben (bij de polikliniek en bij winkelcentrum de Ellekoot) was het woensdag tijd om een uurtje bij het stadsstrand te staan samen met Baukje.

Lees verder
7 augustus 2024

Red onze zorg, vervolg

Tilmann en Toke in actie

Onder een stralend zonnetje, maar wel in de schaduw even een uurtje bij de polikliniek gestaan. Samen met Tilmann, om mensen te vragen of zij al van het sluiten van 7 afdelingen van de polikliniek op de hoogte waren. Hierop kregen we verschillende antwoorden:

Lees verder
4 augustus 2024

Red onze zorg

Weer een zaterdag met lekker weer. Niet te heet, een lekker windje, vakantietijd voor veel mensen.
Gelukkig was daar Baukje die een helpende hand kon toesteken en waren we paraat in de Hoofdstraat met de petitie tegen de overgang van 7 afdelingen naar Ede.

Lees verder
26 juli 2024

Vakantietijd, BBQ-tijd

Foto: Yolande de Meer

Een gezellig samenzijn voor de zomerstop...

Juli. Nog een paar drukke weken voor de raad+ over o.a. het theater wat toch wel een paar onsjes minder kan ook de zekerheid dat er niet op het sociaal domein bezuinigd gaat worden de komende jaren. De losse eindjes worden weggewerkt, er wordt gekeken wat er het afgelopen jaar bereikt is door de raad!
Jan (Breur) moest voor de provincie nog even door, waarna eindelijk gedacht kon worden aan de afsluiting van het seizoen: onze BBQ voor alle nog aanwezige vrijwilligers!

Lees verder
28 juni 2024

Red de Zorg!

Foto: Sandra Beckerman / Twitter

Dinsdag 25 juni 2024

Weer eens een dagje naar Den Haag voor de SP. Een actie over de zorg. Het kabinet in wording (PVV, NSC, VVD en BBB) wil dit jaar al 310 miljoen Euro bezuinigen op de zorg, waar in elk geval de SP een stokje voor wil steken.

Lees verder
12 juni 2024

Drie avonden theater

Een politiek schouwspel...

Eerder heb ik een stukje geschreven over een avondje Theater, waar het plan van de Gemeente werd voorgelegd voor een Nieuw theater De Lampegiet. Een zeer ambitieus plan, wat 50 miljoen zou moeten kosten! Omdat er op 23 mei een commissievergadering werd gehouden, compleet met inspraak van inwoners over o.a. een bioscoop, was ik nieuwsgierig en besloot ik op de Tribune plaats te nemen.

Lees verder
3 juni 2024

Campagne voor Europa

Foto: SP Veenendaal

kom op voor elkaar

En zo gingen we weer de straat op.
Nu voor de verkiezingscampagne voor Europa, met als Lijsttrekker onze Gerry Elfrink bovenaan, als eerste vrouw direct daarna Fenna Feenstra!

Lees verder
27 mei 2024

De start van de campagne

Foto: Jan Breur

voor de Europese verkiezingen

Zaterdag 25 mei is dan de campagne écht van start gegaan!
Met banner, borden, karretje met inhoud kwam Baukje aangefietst in de van Kreelpoort. Ik (Toke) kwam ook aangelopen, met karretje en materialen.
De banner werd opgezet, de folders flyers en natuurlijk de sponzen niet te vergeten werden uitgezocht en verdeeld. Ik ging de Hoofdstraat in; Baukje bewaakte de banner en sprak daar, samen met Jan en Tilmann, de mensen aan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier