h

Voor behoud van het VOLLEDIGE stadsstrand

19 februari 2018

Voor behoud van het VOLLEDIGE stadsstrand

Foto: Baukje Hiemstra

TEAM SP actief in de hoofdstraat

Aanstaande donderdagavond vergadert de gemeenteraad. Wederom staat het stadsstrand op de agenda. Daarom stond de SP afgelopen zaterdag (17 februari) in de hoofdstraat, om daar weer eens met de mensen te praten over dit onderwerp.

Het College van Burgemeester en Wethouders wil het stadsstrand fors verkleinen, en afschermen met een gebouw van drie hoog.
Uit de bespreking in de raadscommissie onlangs, bleek dat de meeste politieke partijen in de gemeenteraad dit plan waarschijnlijk gaan steunen.
Als een duveltje uit een doosje kwam er ook nog een groepje ondernemers, dat het stadsstrand ook nog eens wil afschermen van het Thoomesplein met bebouwing.

De SP wil echter dat het volledige stadsstrand behouden blijft.

Overbewinkelde winkelroute

De partijen houden krampachtig vast aan het dogma van het 'winkelachtje'; een winkelroute die voltooid 'moet' worden. Voor de bezoekers van het centrum blijkt dat veelal een achterhaald idee te zijn. Zo bleek uit de gesprekken die de SP'ers zaterdag hadden.

"Veenendaal is overbewinkeld," werd er gezegd. De bezoekers vrezen dat er alleen maar lege winkels bijkomen. Zij willen niet dat het stadsstrand verkleind wordt of aan het zicht onttrokken wordt.

Op één persoon na, bleek iedereen fel gekant tegen de collegeplannen. Donderdag zal de SP een voorstel in de gemeenteraad doen om het volledige stadsstrand te behouden.

Foto: SP Veenendaal

Meer over dit onderwerp:

Reactie toevoegen

U bent hier