h

De campagne gaat vrolijk verder...

11 maart 2018

De campagne gaat vrolijk verder...

Foto: Jan Breur

Weekoverzicht

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Wie dan op de SP stemt, stemt voor betaalbaar wonen, ruimhartige zorg, duurzaamheid en een bruisend Veenendaal. Ook deze week was TEAM SP weer volop in touw om deze boodschap te verspreiden.

Foto: AJ Breur

In de avonden waren de SP'ers deze week te vinden in het Franse Gat. Hier gingen ze huis aan huis, om mensen persoonlijk de verkiezingskrant te overhandigen, en vragen te beantwoorden.
Dit leverde een verscheidenheid aan gesprekken op. Want de SP komt niet alleen om wat te vertellen, maar ook om te luisteren.
De woonlasten waren een onderwerp dat hier veel ter sprake kwam.

Eerder dit jaar deed de SP een onderzoekje in een aantal straten, die - naar aanleiding van de bewonersenquête van KaBeCo - een opknapbeurt mogen verwachten. De SP hoopt de uitkomsten binnenkort te kunnen delen.

Foto: SP Veenendaal

Op donderdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Voor de SP stond deze dag in het teken van het initiatief 'Stem op een Vrouw', dat SP-kandidaat Enna van Duinen in Veenendaal opstartte. Met haar initiatief wil ze een meer evenwichtige man/vrouw-verdeling in de Veense volksvertegenwoordiging en meer aandacht voor vrouwen in de politiek.

De jaarlijkse bloemengroet was dan ook aan Enna's initiatief gekoppeld. Zoals elk jaar verblijdde een team van vrouwelijke SP'ers hun seksegenoten in de binnenstad met een bloemetje.
Ondertussen ging een ander team langs de deuren aan de Duivenwal, om daar met bewoners te spreken.

Foto: Barbara Passchier

In de avond vond er een ontmoeting plaats tussen dames van verschillende partijen, die na de verkiezingen raads(commissie)werk verwachten of hopen te doen. Deze avond is opgezet door SP'er Enna van Duinen, in het kader van haar intiatief, 'Stem op een vrouw'.
Op deze avond maakten zij (nader) kennis, en wisselden zij ervaringen en verwachtingen uit.

Op het WEBLOG verscheen die dag een artikel van Barbara Passchier, genaamd 'Een plek in het publieke domein', waarin ze het belang van een goede vertegenwoordiging van vrouwen beschreef. Het is een vervolg op het artikel 'Gelijk vertegenwoordigd?', dat een week eerder verscheen.

Foto: AJ Breur
Op vrijdagavond organiseerde de SGP een verkiezingsavond, waarop SP-lijsttrekker Jan Breur acte de présence gaf. Hij nam met Dave Scheele (SGP) en Engbert Stroobosscher (ChristenUnie) deel aan een gespreksronde over de Algemene Reserve; de gemeentelijke spaarpot.

Hij benadrukte hier dat geld een middel is, en geen doel op zich. En dat het de verantwoordelijkheid van de gemeente is, om het geld dat hen is toevertrouwd te benutten voor goede dingen in de gemeenschap. Je hebt niets aan geld als je er niets mee doet.

Foto: Jan Breur

Op zaterdag was de SP weer volop op straat. In de ochtend werd er geflyerd in 't Dorp; in de middag in verschillende wijkwinkelgebieden. Lijsttrekker Jan Breur was met oud-penningmeester en oer-SP'er Nico van Ginkel (foto) te vinden in 'de Ellekoot' in Veenendaal West.

Al met al heeft de SP er weer een stevige week campagnevoeren opzitten.
Op naar 21 maart!

Meer informatie:

Reactie toevoegen

U bent hier