h

Punten pakken op het Stadsstrand

8 april 2019

Punten pakken op het Stadsstrand

Foto: Jan Breur

Het glas is op z'n minst halfvol

Hoewel er minder Stadsstrand overblijft dan menigeen zou willen, zijn er toch een aantal lichtpuntjes te ontwaren in dit dossier. Er blijft meer Stadsstrand over dan aanvankelijk gepland. En er zijn een aantal belangrijke winstpunten op het gebied van de coördinatie en van het aanvangsmoment van de bouw.

In 2017 voerde de SP actie voor behoud van het Stadsstrand en zamelde handtekeningen in voor de petitie 'Red Ons Stadsstrand'. Dit, in reactie op de plannen om het Staddstrand vol te bouwen. De actie leverde maarliefst bijna 11.000 handtekeningen op voor het behoud van het volledige Stadsstrand. Hierop werden de plannen voor het strand gewijzigd en is er besloten een aanzienlijk groter deel te behouden.

Naast de omvang van het Stadsstrand bleven er nog een aantal zorgen.

Coördinatie

2018 was het laatste jaar dat de coördinatie van het Stadsstrand in handen was van 'Landjepik' onder leiding van Sanne Heymann. De SP heeft verschillende malen aangedrongen op centrale coördinatie, zodat het organiseren van activiteiten op het Stadsstrand laagdrempelig blijft.
Winkelstad Veenendaal neemt nu het coördinatie-stokje over, inclusief activiteitenvergunning. René Keulers buigt zich, in opdracht van Winkelstad Veenendaal, dit seizoen als coördinator over de activiteitenplanning, het beheer en de promotie van het stadsstrand. Organisatoren van evenementen en activiteiten kunnen een verzoek bij hem indienen.

Bouw

Een ander punt van zorg was de planning van de bouw. Het had weinig gescheeld of dit strandseizoen was het Stadsstrand een bouwput. De bouw van het overbodige 'Stadspaviljoen' stond namelijk gepland voor deze zomer. Ook nu weer was het de SP die aan de bel trok. De wethouder beloofde hierop te gaan praten met de bouwer.
Ook deze interventie van de SP bleek zinvol.
Pas na het activiteitenseizoen starten de voorbereidingen voor het opnieuw inrichten van het gebied. Ontwikkelaar Ingenious Vastgoed gaat aan de slag met voorbereidingen voor de bouw van het 'Stadspaviljoen' en de realisatie van wat het nieuwe stadsstrand genoemd wordt.

Foto: Gemeente Veenendaal
Foto: SP Veenendaal

Een geschiedenis van het Stadsstrand

Terugblik: Red Ons Stadsstrand

 

Reacties

Goed en duidelijk stuk over ons stadsstrand mensen!

Reactie toevoegen

U bent hier