h

Geen verbod op metaaldetectoren

17 mei 2021

Geen verbod op metaaldetectoren

Foto: Jan Breur

Voorstel VVD, SP e.a.

Vorige week (maandag 10 mei) lag - iets later dan gepland - de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor. De VVD kwam, samen met onder andere de SP, met een voorstel om het verbod op metaaldetectoren te schrappen.
De partijen vinden dit verbod een onnodige vorm van betutteling.

Aanvankelijk zou de gemeenteraad op 22 april een besluit nemen over de APV - het "wetboek" van de Gemeente. Maar, die vergadering liep behoorlijk uit vanwege een aantal zware onderwerpen; zoals het sociale domein en de onderwijshuisvesting in Veenendaal Oost. Daarom zijn de onderwerpen, waar de gemeenteraad toen niet aan toe kwam, over de meivakantie heengetild. Dus ook de APV...

In die APV was een verbod op het gebruik van metaaldetectors opgenomen. VVD, SP, Lokaal Veenendaal en CDA stelden voor om dit verbod te schrappen. Mensen die 'metaaldetecteren' als hobby hebben, zijn immers al gebonden aan de gedragscode en regels die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft opgesteld.
Een verbod zou dus niets toevoegen; alleen de goedbedoelende hobbyisten benadelen.

De partijen kregen een ruime meerderheid achter hun voorstel. Alleen de SGP stemde tegen.
Het verbod komt er dus niet.

Samen tegen straatintimidatie

VVD en SP zijn over het algemeen geen natuurlijke bondgenoten. Maar af en toe komt er een onderwerp voorbij waarop ze elkaar prima kunnen vinden. Zo werken raadsleden Jan Breur (SP) en Ruben Schoeman (VVD) regelmatig samen in hun strijd tegen straatintimidatie.

Wanneer de Kadernota (een pakket aan plannen voor het komende jaar) wordt behandeld in juli, zullen zij hiervoor met nieuwe voorstellen komen.
Dit kondigde VVD'er Ruben Schoeman aan namens de beide partijen.

WORDT VERVOLGD...


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier