h

Vreed' en heil wordt gebracht

25 december 2021

Vreed' en heil wordt gebracht

Foto: Veenendalers voor Vrede

100+ kijkers voor Veenendalers Voor Vrede 2021

De live-show van Veenendalers Voor Vrede, die onder andere op YouTube en Facebook te zien was, heeft verdeeld over die kanalen meer dan 100 views gehad. De show was onderdeel van het alternatieve programma dat Veenendalers Voor Vrede heeft opgezet, omdat de traditionele Vredesmars vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan.

Op veenendalersvoorvrede.nl/youtube en veenendalersvoorvrede.nl/facebook is de show terug te zien.

De show werd op maandag 20 januari live uitgezonden. Het weekend daarvoor stond Veenendalers Voor Vrede in het centrum om kaarsen uit te delen en mensen de gelegenheid te bieden om een vredeswens in een wensboom achter te laten. Een selectie van die wensen werd voorgelezen tijdens de liveshow. Ook werden er beelden getoond van de vredeskraam.
Daarnaast werden ook gedichten van Huub Oosterhuis en Maurits Sterkenburg voorgedragen. De presentatie was in handen van Yolande de Meer en Sietse van der Bij. Jan Breur verzorgde de slottoespraak.

Foto: Veenendalers voor Vrede

Hoewel Veenendalers Voor Vrede aan het begin van de uitzending geplaagd werd door wat technische mankementjes, kijkt de organisatie terug op een succes. "Voor een eerste keer op deze manier was het helemaal niet slecht," aldus Jan Breur. "We hebben uiteindelijk toch aardig wat mensen kunnen bereiken. Ik zie echt mogelijkheden om dit verder uit te bouwen."

Via het mailadres vredeswens@veenendalersvoorvrede.nl konden mensen ook een vredeswens insturen. Bijvoorbeeld in de vorm van een filmpje. Helaas kwam niet alles op tijd binnen om meegenomen te worden in de live-uitzending. De komende tijd zullen die inzendingen als bonusmateriaal in de Veenendalers Voor Vrede-speellijst op YouTube geplaatst worden.


 

Zie ook:
Veenendalers Voor Vrede:

Reactie toevoegen

U bent hier