h

Welke partijen maken werk van betaalbaar wonen?

16 maart 2022

Welke partijen maken werk van betaalbaar wonen?

Foto: SP Veenendaal

Spoilers: aan rechts heb je niet zoveel

Vandaag (16 maart) is de laatste dag dat je naar de stembus kunt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Heb je je keuze al gemaakt? Of ben je nog op zoek naar de juiste partij?

Als betaalbaar wonen belangrijk voor je is, dan is deze tabel wel nuttig. Hierin staat welke voorstellen er zijn gedaan om het aandeel 'betaalbaar' op te plussen ten opzichte van de bestaande plannen. Ook staat er wie de voorstellen heeft gedaan, en hoe alle partijen hebben gestemd.

SP: de beste

Het hoeft geen verrassing te zijn dat de meeste voorstellen afkomstig zijn van de SP. De SP heeft ook voor alle voorstellen gestemd. De SP is dus de beste partij voor betaalbaar wonen.

En verder:

  • DENK heeft voor alle voorstellen gestemd waartoe ze in de gelegenheid waren. Zij zijn een betrouwbare partner.
  • GroenLinks en PvdA hebben daarna voor de meeste voorstellen gestemd, en halen daarmee een gedeelde derde plaats. Met één voorstel achterstand komt D66 daarna.
  • De lokale partijen (Lokaal Veenendaal en ProVeenendaal) hebben tegen alle voorstellen gestemd. Dat zelfde geldt voor CDA en VVD.
  • Ook SGP heeft tegen alle voorstellen gestemd. Betaalbaar wonen is geen prioriteit voor hen. Daar staat wel tegenover dat zij recentelijk een deal met de SP hebben gemaakt om leegstaande panden snel beschikbaar te maken voor Veenendalers - en doen zo alsnog iets aan de wooncrisis.

Foto: SP Veenendaal

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier