h

Blog Jan Breur

17 december 2020

Oproep

Foto: AJ Breur

#VeenendalersVoorVrede

In verband met de Lockdown kan Veenendalers Voor Vrede dit jaar niet doorgaan. Er komt geen mars door het centrum van Veenendaal. Dit is erg jammer. Want we willen graag aandacht vragen voor vrede op aarde, en in de mensen een welbehagen.

Lees verder
25 november 2020

Geef de kinderen een fijne kerst!

Foto: SP Veenendaal

Nog steeds zitten veel ouders in diepe ellende, omdat zij door de Belastingdienst onterecht beschuldigd zijn van fraude met kinderopvangtoeslag. Een aantal van hen is in diepe armoede gestort. De dagelijkse boodschappen zijn al te duur – laat staan een aardigheidje voor de kerst.
Daarom ondersteunt de SP de inzamelingsactie die een groep slachtoffers is gestart, om hun lotgenoten toch nog een beetje te laten genieten tijdens de kerstdagen. Doneren kan via doemee.sp.nl/kerst

Lees verder
15 november 2020

Kruisigem

Was het kwetsend?
Niet voor mij.

Lees verder
14 november 2020

Schriftelijke vragen

Betreft: Gedupeerden Toeslagenaffaire gemeente Veenendaal

Geacht College,

Op 12 oktober 2020 heeft de belastingdienst een lijst gepresenteerd van het aantal gedupeerden dat zich heeft gemeld per gemeente. Ook de gemeente Veenendaal wordt genoemd met maar liefst 44 gedupeerden. Nu het duidelijk is hoeveel mensen zich hebben gemeld bij de gemeente en daarmee ook eerdere informatie die is verschaft door de gemeente achterhaald is, heeft de fractie van de SP een aantal Schriftelijke Vragen :

Lees verder
4 november 2020

Met elkaar voor Veenendaal

Foto: SP Veenendaal

Bij de begroting 2021-2024
Algemene beschouwingen

2020 is een jaar dat anders verloopt dan normaal. Vanwege de coronacrisis. De Algemene Beschouwingen vinden niet plaats in de raadszaal, maar zijn van tevoren opgenomen door elke partij. Geen lange verhandelingen, maar een mooi kort en bondig filmpje...

Lees verder
1 november 2020

Algemene Beschouwingen 2020 - Integrale tekst

Foto: Toke van de Rovaart

Met elkaar voor Veenendaal!

De coronacrisis treft ons allemaal. Fysiek, sociaal en economisch.
Onze gedachten gaan uit naar de mensen in quarantaine en op de IC's, naar hun families, naar de nabestaanden van de overledenen, en naar de ondernemers en werkenden die door deze crisis in hun bestaanszekerheid worden aangetast.

Lees verder
24 september 2020

Alles wordt nieuw...

Foto: Veenendalers Voor Vrede

Vredesdag 2020

Nu gaan de bloemen nog dood,
nu gaat de zon nog onder,
en geen mens kan zonder
water
en zonder brood.

Lees verder
16 september 2020

Eindelijk duidelijkheid voor het Franse Gat!

Foto: SP Veenendaal

Het heeft lang geduurd. Langer dan verwacht en langer dan beloofd. Maar nu is het er eindelijk: een plan voor het Franse Gat. Eindelijk weten de bewoners waar ze aan toe zijn. De 'doorwaaiwoningen' worden de komende jaren planmatig aangepakt, en de wijk krijgt een facelift – met respect voor het historische karakter.

Lees verder
16 juli 2020

Wie betaalt de coronacrisis?

Foto: SP Veenendaal

2020 is het jaar dat alles even anders gaat. Het coronavirus kwam, en richtte een ravage aan in onze samenleving. Mensen werden ziek. Veel van hen belandden op de IC – en sommigen kwamen daar niet meer levend vandaan. De samenleving kwam stil te liggen; ook veel bedrijven legden hun werkzaamheden tijdelijk neer. En de gemeente werd geconfronteerd met zoveel onzekerheden, dat er in juli geen beleidsplannen voor het komende jaar klaarliggen waar de volksvertegenwoordiging een besluit over kan nemen.

De grote vraag is: wie gaat er betalen voor de coronacrisis?

Lees verder
24 juni 2020

Dennenlaan: Waar historie huis houdt...

Foto: Actiecomité Red de Dennenlaan

De woningen aan de Dennenlaan worden in het 'Cultuurhistorische Waardenplan' van de gemeente omschreven als typologisch bijzonder. De maisonnettes zijn een uniek stukje geschiedenis, waar je zuinig op moet zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier