h

Teams

3 april 2022

Teams

Als je op meerdere plekken tegelijk moet zijn

Eén van de meest populaire personages in de Marvel-strips is Wolverine. Op een gegeven moment was hij zó populair, dat Marvel hem overal wilde inzetten. Hij was lid van de X-Men, en van de Avengers - en speelde derhalve een belangrijke rol in meerdere titels over die teams. Daarnaast had hij nog meerdere solo-titels en continue gastoptredens in andermans series. Je kon geen Marvel-boek openslaan, of daar was Wolverine...

Voor de schrijvers en de redacteuren was die populariteit een enorme puzzel. Waar was Wolverine nu weer, en hoe kon hij op een geloofwaardige manier daar of daar verschijnen - zonder dat er verhaallijnen in de war werden gebracht? Uiteindelijk werd het zo ingewikkeld, dat ze het personage maar hebben laten sterven.
Nou hoop ik niet dat het met mij zo zal aflopen, maar deze week heb ik wel de logistieke puzzel mogen ervaren van het lid zijn van twee teams.

Terwijl ik werd geïnstalleerd in de Gemeenteraad, had Provinciale Staten een extra vergadering ingelast. En zo kwam het, dat ik op het gemeentehuis mijn rol als nestor pakte, terwijl er op het provinciehuis een debat gaande was. Michel en Tim volgden het debat in de provincie, terwijl ik regelmatig mijn telefoon controleerde op updates. Zodat ik op zijn minst deel kon nemen aan de stemmingen.

Nadat ik vele handen had geschud, complimenten had ontvangen over mijn speech, en een drankje had bemachtigd, installeerde ik mezelf in een stoel in de hal, ergens achteraf. Ik haalde m'n iPad tevoorschijn en opende TEAMS, en plots zat ik in de Statenvergadering. Ik pakte net het staartje van het debat mee, toen een schorsing werd aangekondigd - waarna er gestemd zou worden.

Het gemeentehuis liep al behoorlijk leeg - naast Sietse en mijzelf waren er alleen nog maar een paar CDA'ers (stelletje nachtdieren zijn het) - en ik voelde me bezwaard om langer in het gemeentehuis te blijven. De catering was al aan het opruimen, en de beveiliger wil ook eens naar huis.
Maar... zou ik nu naar huis gaan, dan liep ik het risico de stemming te missen.

Dus... naar buiten gelopen, maar niet op de fiets gestapt. Met de iPad in de hand gewacht tot de stemmingen van start gingen. Sietse hield me gezelschap. En bij de shoarmatent tegenover het gemeentehuis was wat levendig rumoer. Niet bepaald de omstandigheden waarin ik ooit dacht mijn politieke functie uit te oefenen, maar voor alles moet een eerste keer zijn...
Tim en Michel hadden een keurig overzicht gemaakt over hoe ik bij alle amendementen en moties moest stemmen. En zo geschiedde.

Tegen een achtergrond van uitgelaten jeugd bij de shoarmatent bracht ik mijn stemmen uit, en hoorde ik hoe de andere partijen stemden. Sietse gokte ondertussen (zonder het debat te hebben gevolgd) hoe de andere partijen zouden stemmen. Bij de PVV raadde hij het consequent allemaal goed: bij alles TEGEN.

Schaken op twee borden.
Op zich best een interessante ervaring.
Al ben ik blij dat de vergaderingen van de Gemeenteraad en Provinciale Staten normaal gesproken niet gelijktijdig plaatsvinden. Want als de logistiek Wolverine al teveel werd, is het maar de vraag hoe een gewone sterveling het er vanaf zou brengen...

Wordt vervolgd...


Zie ook:

In de provincie:
  1. Kennismaking
  2. Debuut
  3. Moties
  4. Brug
  5. Sterk
Zomerspecial: Marvel

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier