h

Moois

21 maart 2023

Moois

Foto: Jan Breur

Over een fijne campagne en een matig resultaat

Op de dag dat ik mijn eerste debat had, kreeg ik een kaartje in de bus.

Jan,
Veel succes & plezier in de campagne. We maken er wat moois van!
Groet, Lilian Marijnissen

Vereerd reed ik naar het Provinciehuis, waar ik me inmiddels steeds meer thuisvoel. Niet dat ik daarmee het voordeel van een thuiswedstrijd had, want de meeste andere lijsttrekkers waren immers ook 'Provinciehuisbewoners'. En met een langere staat van dienst dan ik.
Maar ik kende mijn verhaal, mijn speerpunten, en ik ging er goed in.
"Nu krijgt de Provincie een heleboel geld van de Rijksoverheid voor het Openbaar Vervoer, en waar willen ze het aan uitgeven? Aan een tramlijn die er al ligt! Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Steek dat geld in goede busverbindingen! Dan kan iedereen daar gebruik van maken, en niet alleen die enkeling die toevallig aan de tramlijn woont," zei ik tijdens dat eerste debat. De toon was gezet; het ging een mooie campagne worden.

De campagne werd inderdaad mooi. De bustour was natuurlijk een hoogtepunt. Zoveel enthousiaste SP'ers op zoveel verschillende plekken in de provincie. De tekst op onze banner, "wij komen als winnaar uit de bus", bleek helaas niet zo profetisch, want de verkiezingsuitslag bracht ons wederom verlies.
Ik wist van tevoren dat het een zware strijd zou worden. Dat we iedere stem moesten verdienen. En dat het interne gesodemieter van de afgelopen twee jaar niet echt zou helpen om onze losing streak te doorbreken.
Maar toch... de positieve energie die ik heb mogen ervaren tijdens de campagne had mij hoop gegeven op iets anders. Gelijkspel. Misschien zelfs een kleine winst. Het was ons niet gegund.
Teleurgesteld? Niet echt. Gegeven de bagage die we meetorsten, en de 'boerenstorm', hebben we ons aardig weten te handhaven. Maar wat had ik graag een beter resultaat gezien.

Daags na de verkiezingsdag kwam ik thuis uit mijn werk. Nog niet alle uitslagen waren binnen. Nota bene mijn eigen Veenendaal liet op zich wachten.
Er was een bos bloemen bezorgd. Wie zou mij nou iets sturen?
Nieuwsgierig las ik het bijgevoegde kaartje...

Beste Jan,
De campagne zit er op! Nu aan de slag in
de mooie provincie Utrecht. Succes!
Met vriendelijke groet,
Lilian Marijnissen en Jannie Visscher

Ik ga er wat moois van maken.


Zie ook:
Infopagina:
Vragenlijst:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier