h

TEAM SP in de regio

25 april 2017

TEAM SP in de regio

Foto: Enna van Duinen

REGIOCONFERENTIE 22 APRIL

Afgelopen zaterdag (22 april) vonden de regioconferenties van de SP plaats. De regio's Utrecht en Flevoland kwamen samen in het partijkantoor, De Moed, te Amersfoort. Uiteraard was er ook een een delegatie uit Veenendaal aanwezig.

Jan Breur, Toke van de Rovaart, Baukje Hiemstra, Sietse van der Bij en Enna van Duinen vertegenwoordigden het Veense TEAM SP.

Campagne 1.000.000

Toke vroeg zich laatst af hoe het verder moest na de verkiezingen. In Veenendaal heeft de gestage groei zich immers wel voortgezet - dat gold niet voor andere plaatsen. En uiteindelijk verloor de SP een zetel in de Tweede Kamer. De raadsfractie en het afdelingsbestuur kwamen eerder deze maand bij elkaar om de strategie voor de komende jaren te bespreken.

Ook op de regioconferentie is hierover gesproken. De afdelingen wisselden tips en ervaringen uit wat betreft het actief opzoeken van mensen. En het mobiliseren van mensen bij gedeelde onvrede.
Dit alles, in verband met de belofte van Emile Roemer: het komende jaar wil de SP een miljoen gesprekken voeren, met alle lagen van de bevolking.
Er hebben een miljoen mensen op de SP gestemd; die moeten we toch op de één of andere manier zien te spreken...

En wat SP Veenendaal hoeft dat echt niet alleen als er wat mis is, maar ook leuke dingen kunnen een aanleiding zijn voor een goed gesprek. Bij voorbeeld het op handen zijnde ROODSTOCK strandfestival.

Provinciale staten

Foto: Jan Breur

Maar de regioconferentie is niet alléén een gezellig samenzijn waar leuke actieplannen worden gesmeed. Het is ook de plek waar de Provinciale Statenfractie verantwoording aflegt, en de stand van zaken bespreekt met de aanwezige leden. En er was het nodige te melden; zowel op het politieke als in personele vlak...

Politiek is mobiliteit nu vooral een 'hot issue'. Zo strijdt de fractie tegen de verbreding van de A27 bij Amelisweerd (sinds jaar en dag). Deze maand dienden zij een motie in, waarin de provincie een oproep deed aan de onderhandelaars in Den Haag om recht te doen aan het brede verzet dat tegen deze onzinnige verbreding bestaat.
En natuurlijk houdt de fractie zich ook druk bezig met de eventuele verbreding van 'onze' N233; oftewel de Rondweg Oost.

Op het gebied van milieu is ook het 'fracking' in het Groene Hart een belangrijk onderwerp. Het bedrijf 'Vermillion' wil olie en gas uit de grond van het Groene Hart trekken. Onder andere recht onder een woonwijk vandaan - alsof er geen lessen zijn te trekken van de NAM in Groningen...
De fractie werkt in dit dossier nauw samen met SP-afdeling Woerden, die een handtekeningenactie tegen de boringen is gestart: LAAT HET GROENE HART NIET BARSTEN!

Maar, zoals gezegd, ook op het personele vlak is er het nodige te melden. Door een verhuizing naar het pitoreske Limburg, heeft Gerard Bosman de statenfractie moeten verlaten. Hij wordt opgevolgd door Hassan Toutouh.
En alsof dat nog niet genoeg is, moet de fractie ook nog eens afscheid nemen van hun onverschrokken leider; Ad Meijer.
Meijer is aangezocht om Gedeputeerde te worden in Flevoland, waar hij de overleden Arie Stuivenberg opvolgt. Vanaf 10 mei zal hij die functie bekleden; waardoor hij geen fractievoorzitter in de Utrechtse Staten of de Amersfoortse gemeenteraad meer kan zijn.
In de Staten zal Andrea Poppe de rol van fractievoorzitter op zich nemen; de vrijgekomen zetel zal worden gevuld door Menno Boer.

  • SP-Afdeling Veenendaal feliciteert Ad van harte met zijn nieuwe functie, en wenst hem daarbij veel succes toe.
  • Ook wenst SP-Afdeling Veenendaal de Statenfractie, bestaande uit Andrea, Truke, Hassan en Menno, het allerbeste toe. We zien uit naar een goede voortzetting en versterking van de samenwerking...

Reactie toevoegen

U bent hier