h

Nieuw Elan

18 maart 2016

Nieuw Elan

Foto: SP Veenendaal

De wereld draait door. DEVO heeft haar ontknoping gehad, de Juliahoeve is gered... maar er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen...

...en dus werd ons fractieoverleg afgelopen dinsdag weer een latertje; een avond vol nieuw elan.


Tilmann

Foto: SP Veenendaal

Tilmann van de Loo, SP'er vanaf het eerste uur, kwam eens langs op de fractie. Hij was benieuwd hoe het er bij ons aan toe ging, wat het fractiewerk zoal behelste.

Hij viel gelijk met zijn neus in de boter, want (mede) door de komst van gasten hadden we een goedgevulde avond.

Foto: SP Veenendaal


De Binnenstad

Foto: SP Veenendaal

Die gasten kwamen in de vorm van een delegatie van Winkelstad Veenendaal. Omdat uit de herijking van ons standpunt rond de koopzondag bleek dat we de eerder uitgezette koers blijven varen (conform het verkiezingsprogramma), leek het ons goed om gezamenlijk rond de tafel te zitten.

Gewoon om eens te praten over de mogelijkheden en beperkingen die dit standpunt met zich meebrengt. Immers, met dat ene zeteltje dat wij momenteel bezetten, kunnen wij wel het verschil maken. Uiteindelijk zijn wij (met misschien het CDA) de enige partij die de koopzondag niet vanuit een dogma benadert, maar uitgaat van wat passend is voor Veenendaal.

Foto: SP Veenendaal

Voor ons is de wens van de mensen die het werk moeten doen - de ondernemers en hun personeel - van doorslaggevend belang. Hoewel er altijd een groep zal zijn die principieel NOOIT op zondag zal willen werken, is het mogelijk dat een incidentele koopzondag (bijvoorbeeld in de topperiodes) of wellicht een maandelijkse koopzondag voor veel winkeliers en medewerkers al een stuk bespreekbaarder is. Wel moet het een verhaal zijn van samen uit - samen thuis. Want een koopzondag, waarbij slechts drie winkels open zijn, is de moeite niet waard.

Op het moment dat het onderwerp weer actueel wordt, zullen we wederom een serieuze afweging maken en zo nodig weer een onderzoek doen.

Foto: SP Veenendaal

Behalve over de koopzondag spraken we ook over andere manieren om het winkelcentrum een nieuwe impuls te geven. Parkeren, de aanpak van de leegstand, culturele initiatieven, meer groen in het dorp...
... er zijn veel manieren om ons winkelgebied nieuw elan te geven.

Waar we het over eens waren, was dat het niet bij één maatregeltje moet blijven. Er is een integraal plan nodig om onze winkelstad haar toppositie te laten behouden.
Voor zo'n integraal plan, dat best ambitieus mag zijn, zetten wij ons graag in.

Foto: SP Veenendaal


Laat, later, laatst...

Foto: SP Veenendaal

Na het vertrek van de Binnenstad-delegatie moesten we nog de komende commissies voorbereiden. Dat maakte dat het extreem laat werd.

Dit nieuwe record heeft Tilmann gelukkig niet afsgeschrikt. Hij vond het leuk, en gaat gelukkig nog eens terugkomen.

Foto: SP Veenendaal

... en het winkelgebied? Uit de dialoogavond, daags erna, bleek de enorme belangstelling voor dit onderwerp. Iedereen dacht graag mee over de toekomst van 't dorp. Ik ben erg benieuwd wat voor gevolg dit gaat krijgen, maar ik vind het heerlijk - al dat nieuwe elan...

Wordt vervolgd...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier