h

Blog Jan Breur

30 december 2016

Een jaar in twaalf plaatjes

Foto: SP Veenendaal

Het is geen geheim dat ik een enorme liefhebber van stripverhalen ben. Om die reden hebben we een reeks afbeeldingen gemaakt, in de stijl van stripboek-omslagen. Twaalf stuks; één voor elke maand van het jaar.

Lees verder
27 december 2016

Lied tegen de Derde Wereldoorlog (Huub Oosterhuis)

Foto: SP Veenendaal

Tijdens onze VREDESMARS van afgelopen zaterdag droeg Toke verschillende gedichten voor, waardonder het 'Lied tegen de Derde Wereldoorlog' van Huub Oosterhuis. Dit gedicht delen we ook graag op deze plek.

Lees verder
21 december 2016

Evaluatie koopzondag; uw mening telt

Na de val van het College heeft de Gemeenteraad besloten om een aantal onderwerpen uit te stellen. Waaronder de evaluatiecriteria voor de koopzondag. Dit heeft tot gevolg, dat de koopzondagen van 2016 niet in de evaluatie worden meegenomen.

Lees verder
9 december 2016

Welkom, Dick!

Foto: Jan Breur

Vanwege een begrafenis heb ik het vorige fractie-overleg moeten missen. En daarmee het bezoek van het WMO-forum, en... het debuut van Dick in het fractie-team. Deze week heb ik de 'schade' enigszins kunnen inhalen, voor wat betreft de nadere kennismaking met Dick.

Lees verder
6 december 2016

Eén Nationaal ZorgFonds. Zonder Eigen Risico.

Foto: SP Veenendaal

Omdat ik vaak verplichtingen elders heb, lukt het mij niet zo vaak als ik zou willen om mee te gaan als TEAM SP actie voert op straat. Maar als ik de kans krijg, ben ik erbij.

Lees verder
25 november 2016

Betaalbare zorg: we gaan ervoor!

Foto: Cor van Londen en Peter van de Rovaart

Gisteravond zetten we succesvol de zaag in de eigen bijdragen van de WMO. En morgen start de 100-dagentour van het Nationaal Zorgfonds. En natuurlijk is er een hele groep vanuit het Veense TEAM SP daarbij aanwezig...

Lees verder
22 november 2016

Zet de zaag in de eigen bijdrage

Foto: SP

De SP wil de eigen bijdrage in de WMO afschaffen. Zolang daar geen meerderheid voor te vinden is in de gemeenteraad, draagt de SP graag bij aan voorstellen om de eigen bijdrage zo ver terug te dringen als maar mogelijk is.

Lees verder
20 november 2016

Berichtje van de Winterfair

Foto: Erik Ottink

Zaterdag werkten we in kleine teams. Toke en AJ waren in de Hoofdstraat aan het flyeren (ondermeer met onze eigen krant: VEENENDAAL SP.ECIAAL), ik vertegenwoordigde afdeling Veenendaal op de partijraad (waar Walter beroepshalve was), en Erik hielp bij de Margriet Winterfair (zoals Toke een dag eerder).

Lees verder
13 november 2016

Wil het echte #CDA even opstaan?

Eerder deze week schreef ik een analyse over de winst van Trump, of lievergezegd het zelfgeorganiseerde verlies van Clinton en de DNC. Aan het einde van dit stuk richtte ik mij tot establishmentpartijen D66 en PvdA - voor wie in deze geschiedenis een waardevolle les ligt besloten. Een waarschuwing, zo u wilt.

Het CDA lijkt de les al eerder te hebben opgepikt; zo rond de tijd dat Sybrand Buma het stokje van Maxime Verhagen overnam. Bij tijd en wijle hoor ik 'Sieb Buum' iets zeggen, waaruit blijkt dat hij het snapt...

Lees verder
9 november 2016

De verkeerde kandidaat

Op het moment van schrijven, ziet het er naar uit dat Donald Trump de verkiezingen in de VS heeft gewonnen. Een grafiekje op mijn laptop geeft het aan: 270 kiesmannen nodig om te winnen; Trump heeft er 276. Op twitter zie ik een bericht van Alexander Pechtold, dat hij er beroerd van is...

Dit is niet de uitslag waarop menig Nederlander had gehoopt. Of op gerekend had. En datzelfde geldt voor het Amerikaanse establishment. Maar wie dit niet zag aankomen, heeft boter op zijn hoofd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier