h

Eén Nationaal ZorgFonds. Zonder Eigen Risico.

6 december 2016

Eén Nationaal ZorgFonds. Zonder Eigen Risico.

Foto: SP Veenendaal

Omdat ik vaak verplichtingen elders heb, lukt het mij niet zo vaak als ik zou willen om mee te gaan als TEAM SP actie voert op straat. Maar als ik de kans krijg, ben ik erbij.

Zo ook afgelopen zaterdag, toen we de Hoofdstraat ingingen voor het Nationaal ZorgFonds. Eén van de belangrijkste zaken waar we ons voor inzetten, want het zorgstelsel is verziekt.

De afgelopen tijd hebben we veel verhalen gehoord over hoe erg het is. Denk aan het verhaal van Esther, die zich helemaal blauw verzekerd heeft - en nog niet alles gedekt krijgt. Of aan het verhaal van Yolande, van wie zoveel geld aan zorg opgaat dat ze gevangen is in haar eigen huis.

Ondertussen zwemmen de zorgverzekeraars in de winsten.

Daarom moet het anders. Daarom moeten we af van de commerciële zorgverzekeraars. Daarom moeten we af van het Eigen Risico. Daarom moeten we naar een Nationaal ZorgFonds.

En ondertussen moeten we ook op lokaal niveau de zorg weer bereikbaar en betaalbaar maken. Ruimhartiger zijn bij het toewijzen van ondersteuning. En af van de Eigen Bijdrage. Onlangs hebben we in de gemeenteraad een belangrijke stap in die richting gezet.

Als ik er op straat bij kan zijn, ben ik erbij. Maar als me dat niet lukt, kunt u er vanuit gaan dat ik in de gemeenteraad mijn steentje bijdraag voor eerlijke, betaalbare en rechtvaardige zorg.

OP NAAR EEN NATIONAAL ZORGFONDS
ZONDER EIGEN RISICO

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier