h

Another year over, a new one just begun...

20 januari 2019

Another year over, a new one just begun...

De gestage groei van de SP in Veenendaal liep, net tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, een klein dipje op. Daarom zijn we minder sterk vertegenwoordigd in de gemeenteraad dan we gehoopt hadden. Maar, daar laten we ons niet door uit het veld slaan.
Er is een nieuwe gemeenteraad, een nieuwe wethoudersploeg en een nieuwe burgemeester. Een nieuw jaar, een nieuw begin. Volop kansen.

De belangrijkste winst die we het afgelopen jaar hebben weten te pakken, is het tarief voor de schoonmaakhulp in de WMO. We hebben de geplande stijging van maarliefst 50% weten tegen te houden. Dit dankzij Ria, Yolande, Jannie en Bert: vier gewone Veenendalers die gebruik maakten van hun spreekrecht, en de gemeenteraad op het juiste pad zetten.
Om dit tarief op peil te houden, moesten we wel een lastenstijging bij de OZB accepteren. Met dank aan het kabinet Rutte, dat gemeenten wel opzadelt met taken – maar niet het benodigde geld meelevert.

Van het stadsstrand blijft minder over dan we hadden gehoopt. Wij hebben ons, met vele anderen, ingezet voor behoud van het hele stadsstrand; de gemeenteraad heeft besloten dat er toch gebouwd gaat worden.

De Rondweg-Oost is ook een lastig dossier. Als we niet oppassen betalen we veel te veel, voor een 'oplossing' die alleen maar nieuwe files creëert. In de provincie zit een gedeputeerde die zijn plannen niet goed doorrekent, en Veenendaal heeft een wethouder die te gemakkelijk toegeeft aan de provincie.
In maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten – die op hun beurt de Eerste Kamer kiezen. Een stem op de SP helpt om het Veense belang in de provincie goed te verdedigen, en zorgt tevens dat Rutte het moeilijk krijgt in de Eerste Kamer. Kortom: dubbel winst!

Ja, het nieuwe jaar biedt volop kansen...


Deze tekst verschijnt binnenkort in het jaarverslag van de gemeenteraad.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier