h

Opname

14 juni 2022

Opname

Foto: SP Veenendaal

Een pleidooi in beeld gebracht

Yolande was nauwelijks geïnstalleerd als Raadscommissielid, of het noodlot sloeg toe. Ze kreeg een behoorlijke klapper te verduren, waarbij ze haar schouder brak. Wat volgde was een opname in een revalidatiecentrum. In eerste instantie zat ze in Ede, maar sinds een tijdje mag ze dichterbij huis verblijven. In 'de Engelenburgh'.

Op enkele tientallen meters afstand daarvandaan beleefde ik een ander soort opname...

Provinciale Staten wilde iets nieuws doen in het kader van de Algemene Beschouwingen. Normaliter zou er in de huis-aan-huis bladen van elke fractie een reactie worden gepubliceerd op de plannen van Gedeputeerde Staten. Dit jaar ging het anders: de geschreven tekst moest plaatsmaken voor filmpjes. En elke fractievoorzitter mocht daarvoor zelf een locatie kiezen.
Veenendaler als ik ben, koos ik Station Veenendaal Centrum.
Mijn Algemene Beschouwingen, en dus ook de tekst van mijn filmpje, gingen grotendeels over het Openbaar Vervoer, en op 'Centrum' komen bus en trein mooi samen. Bovendien is er rondom het station veel groen, dus wat mij betreft het perfecte decor voor 'mijn' filmpje.

Ik hoefde niet lang te zoeken naar de cameraman.
We zochten een mooi plekje uit, en daar gingen we.
Natuurlijk ging het niet in één keer goed, maar met een paar takes had hij voldoende om een goed filmpje te kunnen monteren. Tijdens de opnamen kwamen er nog een aantal bussen en een trein voorbij. Hoe toepasselijk ook bij mijn verhaal; ze belandden uiteindelijk niet in het eindproduct.
Als een ware pro telde de cameraman steeds af, en daar ging ik weer. Ik stelde me voor en vertelde mijn verhaal:

Goed openbaar vervoer is van groot belang. Wat de SP betreft komt het OV weer in publieke handen waar dat kan, en worden flexlijnen omgezet in volwaardige OV-lijnen. Hier hebben we het afgelopen jaar, samen met Socialisten Utrecht, voorstellen voor gedaan. En wij blijven daar voor pleiten.

Wat betreft woningbouw maken wij ons zorgen. Wat komt er terecht van de ambities met energie- en grondstofprijzen die de pan uitrijzen, en een gebrek aan technisch personeel? Een plan B, met een lager groeiscenario, is dus geen overbodige luxe.

Deze tijd vraagt om duidelijke keuzes. Wij maken die. U ook?

Toen we genoeg takes hadden, leverde ik mijn microfoontje weer in. De cameraman ruimde zijn spullen op, en reed terug naar het Provinciehuis.
En ik ging nog even langs 'de Engelenburgh' om een kaart af te geven voor Yolande...


Zie ook:
Blogs:
Verwante artikelen:

 

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier