h

Nationaal ZorgFonds; dit is pas het begin!

27 november 2016

Nationaal ZorgFonds; dit is pas het begin!

Foto: Esther Brouwer-Heida

Afgelopen zaterdag (26 november) vond de officiële aftrap plaats van de campagne voor een Nationaal ZorgFonds zonder Eigen Risico. Bijna 4.000 mensen waren naar Den Haag getrokken om hier bij te zijn. Zo ook een vertegenwoordiging van het Veense TEAM SP.

De beweging voor een Nationaal ZorgFonds wil dat er een einde komt aan de bureaucratie en verkwisting die gepaard gaat met een stelsel van commerciële zorgverzekeraard. Ook wil men het "Eigen Risico", de boete op ziek zijn, afschaffen. En het zorgpakket uitbreiden met tandzorg, fysiotherapie en volledge GGZ.

Voorheen werd er voornamelijk op lokaal niveau campagne gevoerd voor de invoering van het ZorgFonds. Hierdoor hebben al meer dan 221.000 mensen aangegeven een Nationaal ZorgFonds zonder Eigen Risico te willen; waarvan ruim 1.200 uit Veenendaal. Met de aftrap van zaterdag is de beweging een nieuwe fase ingegaan.

Foto: SP Veenendaal

De SP is een belangrijke partij in de beweging voor het Nationaal ZorgFonds. Op veel plaatsen, in heel Nederland, verzamelt de SP steunbetuigingen voor het ZorgFonds. Ook in Veenendaal heeft de SP niet stilgezeten.

Met grote regelmaat trekken de vrijwilligers van de SP van deur tot deur om steun te krijgen voor het ZorgFonds. Ook promootten zij het ZorgFonds in de wijkwinkelcentra, de Hoofdstraat/Markt en op evenementen, zoals de Wielerklassieker, de Triathlon en het ROODSTOCK strandfestival.

Op de bewonersavonden in Veenendaal Oost en het Franse Gat heeft de SP eveneens aandacht gevraagd voor het ZorgFonds. In september organiseerde de partij een thema-avond over de zorg; en de zaterdag daarvoor een zorgoptocht door de Hoofdstraat.

Foto: SP Veenendaal

Het Nationaal ZorgFonds is niet het enige front waarop TEAM SP in Veenendaal strijdt om de zorg betaalbaar te houden voor iedereen. Ook in de WMO wil de SP geen boete op ziek zijn. Daarom was de SP afgelopen week in de gemeenteraad mede-indiener van voorstellen die de eigen bijdragen in de WMO fors verlagen. Het liefst zou de SP de eigen bijdragen helemaal afschaffen, en zal dat ook zeker doen zodra de mogelijkheid er is.

Goede en betaalbare zorg. Daar gaat de SP voor. Op naar een Nationaal ZorgFonds zonder Eigen Risico!

Foto: Esther Brouwer-Heida/Nationaal Zorgfonds

Reactie toevoegen

U bent hier