h

TERUGBLIK: In de Provincie

19 augustus 2023

TERUGBLIK: In de Provincie

Foto: Jan Breur

Een bewogen politiek jaar

Afgelopen maart vonden de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats. Veenendaler Jan Breur had de eer om lijsttrekker voor de SP in de provincie Utrecht te zijn. Daarmee kreeg zijn avontuur op het Provinciehuis een blijvend karakter...

De verkiezingen gaven het afgelopen politieke seizoen een bijzonder karakter. Net over de helft van de rit werd er afscheid genomen van maarliefst dertig statenleden, en kennisgemaakt met dertig nieuwkomers.
Maar hoe groot de veranderingen in de Statenzaal ook zijn; de inzet van Breur en de SP blijft hetzelfde. Goed openbaar vervoer in de gehele provincie.

Over zijn belevenissen als Statenlid schrijft Breur blogs op deze site. Hier worden steeds onderwerpen en gebeurtenissen uitgelicht om inzicht te geven in het werk van een Statenlid. De blogreeks heet 'In de Provincie'.

Afleveringen:
 1. Duiventil
 2. Vervoer
 3. Begroting
 4. Natuur
 5. Tour
 6. Moois
 7. Afscheid
 8. Binnenkomer
 9. Commissie
 10. Senaat
 11. Plas

Aanstaande maandag (21 augustus) begint het nieuwe politieke seizoen op het Provinciehuis. Dan wordt het coalitieakkoord besproken en worden de Gedeputeerden beëdigd.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier