h

Blog Ary Jan Breur

27 september 2019

In Veenendaal is de grond droog en dor.

Foto: AJ Breur

Afgelopen maandagavond vond in Panorama de eerste ontmoeting plaats onder de naam "Koffie, koek en uitkering". Organisator van de avond was John Keulstra met steun van de SP. John heeft als uitkeringsgerechtigde een ruime ervaring met de aanpak van deze problematiek door de gemeente Veenendaal. Zijn ervaringen zijn niet geweldig en door deze avond te organiseren hoopt hij ervaringen van anderen te horen en misschien samen met hen met meer succes de strijd met de gemeente aan te gaan. Helaas was de opkomst kleiner dan gehoopt en gewenst.

Lees verder
19 augustus 2019

Rijkdom en inkomensongelijkheid; deel 4

Foto: AJ Breur

In de deel 2 en deel 3 van deze serie hebben we gekeken naar zes argumenten tegen superrijkdom: het is niet ethisch, het is een gevaar voor democratie, het verzaakt de ecologische plicht, het miskent de noden van anderen, het gaat om onverdiend vermogen en -last but not least- het is ook niet goed voor de superrijken zelf.
In dit laatste deel van deze serie gaan we bekijken of er aan dit ongewenste verschijnsel wellicht wat te doen valt.

Lees verder
13 augustus 2019

Rijkdom en inkomensongelijkheid; deel 3

In deel 2 van deze serie hebben we gekeken naar de eerste drie argumenten tegen superrijkdom: het is niet ethisch, het is een gevaar voor democratie en de ecologische plicht wordt niet nagekomen. In dit deel kijken we naar nog drie andere argumenten en daarna - in deel 4 - kijken we of er aan dit ongewenste verschijnsel wellicht wat te doen valt.

Lees verder
4 augustus 2019

Rijkdom en inkomensongelijkheid; deel 2

Foto: Aristoteles / onbekend

In deel 1 vertelde ik, dat Robeyns wel zes redenen noemde om tegen té grote rijkdom te zijn. In dit deel gaan we de eerste drie daarvan eens wat nader bekijken.

Lees verder
28 juli 2019

Rijkdom en inkomensongelijkheid; deel 1

Foto: AJ Breur

Tijdens de recordhitte van de afgelopen dagen heb ik in de schaduw heerlijk zitten lezen. Niet een of ander flutboekje. Nee. Ik heb mij verdiept in rijkdom en de oneerlijke verdeling daarvan over de mensen. Dan rijzen er vragen als: is inkomensongelijkheid te verdedigen en zo ja, hoeveel ongelijkheid is dan verantwoord. Ik liet mij leiden door het boekje 'Rijkdom' van Ingrid Robeyns.

Lees verder
22 juli 2019

Op pad met Gert Jan Kats

Foto: AJ Breur

Burgemeester bezoekt Boogh Veenendaal

In het kader van zijn kennismaking met Veenendaal heeft burgemeester Gert Jan Kats op vrijdag 19 juli onder begeleiding van CDA-raadslid Harold Schonewille en mij, SP-schaduwraadslid Ary Jan Breur een bezoek gebracht aan Boogh Veenendaal, activiteitencentrum en behandelcentrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel.
Boogh is te vinden aan de Nijverheidslaan 6.

Lees verder
20 juni 2019

Opdracht Maatschappijleer

Foto: AJ Breur

Vorige week kreeg ik een telefoontje van een meisje van het CLV en op de achtergrond hoorde ik er nog drie. De vraag was simpel: ze hadden een opdracht voor het vak maatschappijleer en of ze voor die opdracht iemand van de SP-fractie mochten interviewen. Uiteraard kon dat; wij vertellen graag over het belang van politiek en onze inbreng en visie daarin. Dus een afspraak was snel gemaakt.

Lees verder
16 mei 2019

Avond over het Europese Parlement

Foto: AJ Breur

Met nog tien dagen te gaan tot aan de verkiezingen organiseerde de SP in buurthuis De Driehoek aan het Zuiderkruis een avond over het Europese Parlement. Gastspreekster was Anne-Marie Mineur, die vanaf 2014 namens de SP zitting heeft in dat parlement.

Lees verder
25 maart 2019

Bierproeverij

Foto: AJ Breur

Gilbertcafé 21 maart

Afgelopen donderdagavond was er weer een 'Gilbertcafé' in de bibliotheek. Ondanks het feit, dat er geen vergadering was in het gemeentehuis en er dus tijd zat was om ook eens wat belangstelling voor de organisatie van ons Gilbertjaar te tonen, was "de politiek" helaas niet in grote getale aanwezig. Maar gelukkig was er toch weer een grote groep belangstellenden, die zich graag lieten bijpraten over wat er zoal georganiseerd is en nog gaat worden in de loop van dit jaar 2019.

Lees verder
14 maart 2019

Pubquiz 2019

Foto: AJ Breur

Op 13 maart was het weer zover, de jaarlijkse pubquiz in De Plantage zou weer gaan plaatsvinden. De SP-groep, die hierheen trok, was dit jaar maar klein, want tegelijkertijd was er een politieke SP-avond in Rhenen en met nog maar een weekje te gaan tot de verkiezing voor de Provinciale Staten woog die bijeenkomst natuurlijk wel zwaarder.
Toch had de SP een sterk team weten te formeren: Tilmann van de Loo en John Keulstra. En verder telde onze afvaardiging nog 2 supporters.

Lees verder

U bent hier