h

Overal waar onrecht is...

3 juli 2016

Overal waar onrecht is...

Het is een onrustig tijdsgewricht. Vluchtelingencrisis, Brexit, aanslagen in Parijs, Brussel, en Orlando. De economische crisis is echt nog niet voorbij, en veel winkelgebieden kennen veel leegstand. Ook in Veenendaal staan nog veel winkels leeg. Niemand weet waar dit alles naartoe leidt.

Sommigen denken die leegstand op te lossen met een koopzondag, maar die brengt ook kosten (variabele lasten) met zich mee, en een inperking van vrije tijd. Dat moeten ondernemers en winkelpersoneel maar net willen! Vorige week heeft de SP een voorstel door de gemeenteraad geloodsd, dat de vrije zondag veiligstelt. Een uitzondering is mogelijk bij evenementen.

De SP zal blijven streven naar een sterk en goed winkelgebied voor de mensen die er werken, en de mensen die er winkelen.
In dat kader zijn we reuzebenieuwd wat de proef met het Vrij Parkeren op Zaterdag gaat opleveren. We kijken uit naar de uitkomsten, en hopen dat de proef niet verder bezoedeld wordt met onnodige discussies.

Op het gebied van zorg is nog een hoop te doen. Als je bedenkt hoeveel geld er het afgelopen jaar over is gebleven, terwijl niet iedereen kan rekenen op de zorg die nodig is. De eigen bijdragen zijn voor veel mensen te hoog; de indicatiestellingen zijn te strict; niet alles is geregeld. Niet alleen op lokaal niveau worden eigen bijdragen gevraagd; het eigen risico van de zorgverzekeraar eist haar tol. Niet verwonderlijk dat er een beweging is ontstaan voor een Nationaal Zorgfonds Zonder Eigen Risico. Meer informatie hierover is te vinden op nationaalzorgfonds.nl.

Ook op het gebied van werk en inkomen zijn we nog niet klaar. De toekomst van IW4, eerlijk loon voor jonge werknemers, de pensioenen van brandweerlieden... Het houdt niet op. Maar... overal waar onrecht is, trekken wij ten strijde!


Deze tekst verscheen afgelopen woensdag op de Gemeentepagina in de Veenendaalse Krant, naar aanleiding van de Kadernota die op 4 juli behandeld wordt...

 

Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier