h

Blog Jan Breur

31 december 2017

Hou je veilig!

Oud & Nieuw brengt het onstuimige in de mens boven. Het roekeloze, zo je wilt. Dit werd nog eens onderstreept toen ik in één dag twee aanslagen op mijn leven voor mijn kiezen kreeg...

Lees verder
20 december 2017

Werken aan reïntegratie

Regelmatig krijgt de SP reacties van mensen die in een reïntegratietraject zitten. Zij worden soms onderworpen aan onzinnige opdrachtjes, of vinden geen bereidheid bij de gemeente om ze ECHT vooruit te helpen in hun zoektocht naar werk. Het lijkt soms of de gemeente het 'dresseren' van deze mensen belangrijker vindt dan hen te ondersteunen.

Lees verder
6 december 2017

Heerlijk (druk) avondje...

Foto: Cor van Londen

In verband met Sinterklaas vond ons fractieoverleg eens niet op dinsdag, maar op maandag plaats. Zodoende kon iedereen op 5 december gewoon pakjesavond vieren, of (in mijn geval) een Zweedse kast in zijn nieuwe huis bouwen.
En dus heb ik afgelopen maandagavond op de fractiekamer in het gemeentehuis doorgebracht - waar mij een heerlijk druk avondje wachtte...

Lees verder
2 december 2017

Quinty (het interview...)

Foto: SP Veenendaal

Eén van de leukere dingen aan het raadslidmaatschap is, dat je met enige regelmaat wordt benaderd door scholieren en studenten voor een interview in het kader van een schoolopdracht. Gisteren sprak ik bijvoorbeeld met Quinty. Zij studeert bestuurskunde/overheidsmanagement aan de Avans Hogeschool.

Lees verder
30 november 2017

Twee keer stemmen? Goed idee.

Op 21 maart mogen we weer stemmen voor de Gemeenteraad. Maar we mogen dan nog een keer stemmen. Het referendum over de 'Sleepwet' vindt op dezelfde dag plaats. Een prima idee, wat mij betreft.

Lees verder
22 november 2017

Betaalbaar wonen: een must!

Foto: Baukje Hiemstra

Voor veel mensen is het herkenbaar. Lang moeten wachten en zoeken naar een woning, en uiteindelijk genoegen nemen met iets dat eigenlijk te klein en/of te duur is. Woningen in het goedkope en betaalbare segment zijn erg moeilijk te krijgen, en het College heeft er ook nog eens de rem op gezet.

Lees verder
2 november 2017

Belasting op Toegevoegde Waarde

Foto: Baukje Hiemstra

Afgelopen zaterdag trokken wij het Franse Gat weer eens in. Onder andere om de bewoners onze jaarkrant aan te bieden en hen te wijzen op de petitie tegen de BTW-verhoging. We verzamelden ons bij de kringloopwinkel van Woord en Daad, alwaar wij enthousiast begroet werden door oud-SGP-raadslid Jan Vermeer...

Lees verder
25 oktober 2017

Stadsstrand: Dank voor uw steun!

Foto: Cor van Londen

In de zomermaanden zijn er bijna 11.000 handtekeningen opgehaald voor het behoud van het volledige stadsstrand. Deze massale steun bleef in de gemeenteraad uit. Van de 32 aanwezige raadsleden stemden er maarliefst 30 tegen een motie om het geld bijeen te leggen om het stadsstand te behouden.

Lees verder
17 oktober 2017

Kennismaking met Piet Zoon

Foto: SP Veenendaal

Door het vertrek van Wouter Kolff naar Dordrecht heeft Veenendaal nu een waarnemend burgemeester: Piet Zoon. Zoon is druk bezig kennis te maken met Veenendaal, en nodigde mij uit voor een gesprek.

Lees verder
27 september 2017

Stadsstrand: een waardevolle plek.

Gedurende de zomer hebben verschillende inwoners, ondernemers en de SP zich ingezet voor de actie 'Red Ons Stadsstrand'. Dit, omdat de gemeenteraad een groot deel van het stadsstrand wil opofferen om er een gebouw neer te zetten. Bijna elfduizend mensen hebben een handtekening gezet om te laten weten dat zij het hele stadsstrand willen behouden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier