h

Blog Jan Breur

25 december 2019

Fijne feestdagen!

The one thing we're all waiting for
is peace on earth and end to war...
QUEEN - THE MIRACLE

Lees verder
8 december 2019

Kinderopvangtoeslag (Snel wegwezen!)

Het is niet mijn stijl om linkse vrienden af te vallen, maar wat GroenLinks de laatste tijd presteert doet mij wel even de wenkbrouwen fronsen. Eerst zeggen ze, nog voor alle begrotingsdebatten hebben plaatsgevonden, onvoorwaardelijke steun toe aan alle begrotingen die het kabinet voorlegt. En nu vinden ze ook nog eens dat er geen consequenties verbonden hoeven te worden aan de Kinderopvangtoeslag-affaire.

Lees verder
27 november 2019

Een ton voor een hashtag? Nee, bedankt!

Foto: Cor van Londen

De gemeente krijgt te weinig geld om haar taak in het sociale domein uit te voeren. En daarom is en blijft er fors op bezuinigd. Maar alsof dat nog niet erg genoeg is, vindt het College het nodig om jaarlijks meer dan een ton over de balk te smijten voor de hashtag #DitisVeenendaal

Lees verder
19 november 2019

Het logo

Foto: SP Veenendaal

Woensdagavond 20 november is het zover. Dan mag ik het Novemberdebat presenteren, dat dit jaar haar 15-jarige jubileum viert. Vanaf 20:00 starten we het programma, maar de zaal opent al om 19:30. Iedereen is welkom, en de toegang is gratis.

Lees verder
17 november 2019

Het bezwaar tegen Roetveegpiet...

Foto: Frans Wilhelm Odelmark

... is niet wat je denkt!

Sinterklaas is weer in het land. Na wat fophef heeft de intocht, ook in Veenendaal, gewoon plaatsgevonden. Reden van de ophef was de aanwezigheid van Roetveegpieten (in Veenendaal een minderheid van het Pietenkorps, overigens). Het heeft er alle schijn van dat Roetveegpiet het alternatief voor Zwarte Piet wordt, waar we uiteindelijk op zullen uitkomen. En dat zint een hoop mensen niet...

Lees verder
6 november 2019

Investeer in zorg

Terwijl de rijksbegroting een overschot van zo'n 11 miljard laat zien, worstelen gemeenten om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom wordt er overal fors bezuinigd. Ook in Veenendaal. En het is met name het sociale domein waar de klappen vallen.

Lees verder
16 oktober 2019

Op naar een Veens referendum!

Aanstaande donderdag beslist de gemeenteraad over de "Visie op Participatie". Hierin staan verschillende manieren beschreven hoe Veenendalers met de gemeente kunnen meekijken, meedenken, meepraten en meedoen. Op zich een prima stuk, maar er staat niets over meebeslissen; via een referendum.

Lees verder
18 september 2019

Verdeel de koek eerlijk!

Op Prinsjesdag belooft de Koning namens het kabinet dat we er 'allemaal' op vooruit gaan. Alleen: hoe lager je inkomen, hoe minder je er op vooruit gaat. De verschillen tussen rijk en arm worden dus weer groter. Wat de SP betreft, gaan we de koek eerlijker verdelen. De lonen omhoog, de lasten omlaag!

Lees verder
23 augustus 2019

CAPTAIN AMERICA en burgerrechten

Foto: Marvel

NAAM: Steve Rogers
ALIAS: Captain America

VERSCHIJNT IN: Captain America 1, 2, 3, Avengers 1, 2, 3, 4, Spider-man Homecoming

Synopsys: Steve Rogers is een gewone jongen uit Brooklyn, als hij gerecruteerd wordt voor deelname aan het supersoldatenprogramma. Hij is de enige op wie het experiment succesvol wordt uitgevoerd. Voorzien van bovenmenselijke krachten strijdt hij als Captain America voor rechtvaardigheid.

Lees verder
15 augustus 2019

DE HULK versus het militair-industriële complex

Foto: Marvel

NAAM: Bruce Banner
ALIAS: De Hulk

VERSCHIJNT IN: The Incredible Hulk, Avengers 1, 2, 3, 4, Iron Man 3, Thor 3

Synopsys: Na een bedrijfsongeval met radioactieve straling, ontwikkelt Bruce Banner een tweede persoonlijkheid waarin zijn emoties zich manifesteren als een vernietigende kracht: de Hulk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier