h

Blog Toke van de Rovaart

25 december 2018

Vredesmars 2018

Foto: Cor van Londen

Na weken van voorbereidingen, melding doen bij de gemeente, overleg door Jan Breur en Dick Roodbeen, netwerken met verschillende groeperingen, was daar dan eindelijk de 22e december aangebroken. Nog even met Baukje overlegd over (gele) hesjes voor de evt. begeleiders/ordedienst voor de verwachte mensen massa’s die de vredesmars zouden lopen. Om 13.00 uur werden de laatste flyers uitgedeeld (het was nog steeds droog); zo rond 14.00 uur kwamen er steeds meer mensen naar het verzamelpunt bij het de Oude Kerk.

Lees verder
15 december 2018

Ik wil dat het verandert...

Bloemen van geluk moet je zelf planten!

We leven in een zonderlinge wereld.
Als er moeilijkheden zijn en alles loopt verkeerd,
Zegt men onmiddellijk: “Dat moet veranderen.
Zo kan het niet blijven duren!”

Lees verder
24 november 2018

Regioconferentie 2018

Foto: SP Veenendaal

Op maandag 9 oktober tijdens een ledenvergadering bij de was het concept-verkiezingsprogramma voorstel voor voorstel gelezen. Zijn we het er mee eens, moet het gewijzigd/ aangevuld worden; zo ja, dan gaat er per artikel een voorstel uit naar de programmacommissie! Veenendaal had 4 wijzigingen doorgegeven, andere afdelingen hadden het programma ook door geworsteld, zo waren er maar liefst 97 wijzigingen doorgegeven, waar de programmacommissie zich over moest buigen! Deze werden nog even goed doorgenomen, voordat we met 4 man sterk naar Amersfoort gingen!

Lees verder
12 november 2018

Demonstratie FNV

Amsterdam, 10 november 2018

Weer een demonstratie! Nu in Amsterdam op de Dam. Na een gezellige treinreis met rugzak om en demonstratiebord in de hand, ging het afgelopen zaterdag richting de Dam! Niet de enige Sp'er, en door aansluiting met een andere alleengaande was de wandeling maar kort. De Dam met de FNV tenten was snel gevonden, waar koffie en koek op ons stond te wachten.

Lees verder
24 september 2018

Drie dagen 50+ Beurs 2018

Foto: Jean Rouwet

Voor de landelijke organisator weer een hele puzzel om de SP stand op de 50+ beurs weer te bemensen! Hulde aan Jean!

Ik had nog wel een paar dagen “vrij” het huishouden komt later wel, onze vakantie komt eraan; dus op naar Utrecht!

Lees verder
17 september 2018

Veenendaal voor Rechtvaardigheid

Foto: SP

Onder een matig zonnetje vertrokken Cor en ik uit Veenendaal, door een verkeersomleiding waren we niet op tijd (11.45) op de plaats van bestemming, maar… gelukkig de bus ook niet! Na enig heen en weer bellen van de organisator bleek de chauffeur die dienst had van niets te weten, kwam er gelukkig een chauffeur om 12.30 uur aan, Hans genaamd! Die reed met een stevig gangetje naar Amersfoort nabij het nieuwe zwembad, waar de groep SP'ers en aanhang op ons stonden te wachten!

Lees verder
11 september 2018

Zaterdag 8 september 2018 - Zomerfestival Franse Gat

Foto: Baukje Hiemstra

Na een zonovergoten Roodstock festival, wilden we er bijna niet op hopen: een zonnig Zomerfestival in het Franse Gat!  Maar toch, de weergoden waren ons weer goed gezind voor deze jaarlijkse dag voor en door de bewoners.

Lees verder
4 september 2018

Niet werken onder het minimumloon!

Foto: Cor van Londen

Op een doordeweekse dag een actie van de SP, wat zal dat worden?

De staatssecretaris, mevrouw Van Ark, heeft volgens haar een goed idee om te bezuinigen. Weer bij een groep die zich slecht kan verweren. Namelijk de werkende mensen met een beperking. Wat voor plan de staatssecretaris heeft bedacht? De mensen met een arbeidshandicap kunnen niet volledig meedraaien; ze hebben dan ook geen recht op het volledig minimumloon.

Lees verder
22 augustus 2018

Op naar ROODSTOCK 2018 (deel 2)

Foto: SP Veenendaal

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit; ook de SP is weer van start gegaan met de voorbereidingen voor hun festival.
Het strand is gereserveerd, de optredens zijn geboekt...
Heel langzaam laat de SP zich ook weer zien in de Hoofdstraat en omgeving met hun vertrouwde sponzen met de uitnodiging om eens te komen kijken op het ROODSTOCK strandfestival op zaterdag 1 september aaanstaande...
Muziek, sport, een spreker uit Brussel en vele anderen maken hun opwachting.

Lees verder
6 augustus 2018

Op naar ROODSTOCK 2018...

Foto: ROODSTOCK

Achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang voor onze derde poging om een gezellig festival op poten te zetten! Jan is bezig met het benaderen van de muzikanten en wat dies meer zij, om het festival  aan te kleden, en... de eerste sponzen zijn uitgedeeld!

Lees verder

Pagina's

U bent hier