h

Een bewogen jaar

1 maart 2017

Een bewogen jaar

Het jaar 2016 was voor de Veense politiek een bewogen jaar. Al was het alleen al vanwege de val van het College in oktober, en het aantreden van een (niet zo) nieuw College in december. Wat er precies aan de hand was, zal helaas nooit helemaal bekend worden.

Om de één of andere reden, konden of wilden de andere wethouders niet langer met wethouder Beckerman samenwerken. Zij vroegen de gemeenteraad om het vertrouwen in hem op te zeggen. De SP en de andere oppositiepartijen waren verbaasd over dit verzoek, en vroegen naar de reden. Die kwam niet. Het voltallige College diende daarom haar ontslag in.

In december trad een nieuw College aan. Wat bestond uit de oude kliek, met dien verstande dat dhr. Stroobosscher de plek van wethouder Beckerman had ingenomen. De wisseltruc die het College voor ogen had, had toch plaatsgevonden – ware het niet dat het bestuur van Veenendaal hiervoor twee maanden op haar gat heeft gelegen.

Het jaar was ook bewogen vanwege het koopzondagbesluit. Voor de SP is hierin de mening van degenen die in een winkel werken van het grootste belang. Maar politiek gezien zit de SP gevangen tussen twee kampen: een kamp dat elke week koopzondag wil, en een kamp dat nooit koopzondag wil. Beide kampen zijn in de gemeenteraad even groot, en maken de discussie er niet gezelliger op.
De SP kwam met een salomonsoordeel: winkels mogen open op die zondagen dat er een evenement is. Hoewel niemand hiermee precies krijgt wat ze wil, hopen we hiermee een gezonde balans te hebben gevonden.

Ook hebben we wat teweeg gebracht in de zorg. Samen met andere partijen hebben we de Eigen Bijdragen in de WMO flink omlaag gekregen. Uiteindelijk willen we helemaal een eind aan de Eigen Bijdragen, maar het begin is gemaakt...

Foto: SP Veenendaal


Deze tekst is aangeleverd voor het jaarverslag van de gemeenteraad, welke binnenkort wordt gepubliceerd...

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier