h

Blog Enna van Duinen

9 november 2017

Hoe divers is Veenendaal?

Foto: Enna van Duinen

Diversiteit. Das een mooi thema. Afgelopen woensdagavond bezocht ik met Ay-Jan de film en dialoog avond diversiteit in wijkcentrum ’t Turfke. Op de uitnodiging van de gemeente zijn wij, als SP, en Denk Veenendaal ingegaan. Ook was er een ruime delegatie van de jongerenraad. Er waren taalmaatjes, en vertegenwoordiging van de diversiteitsraad. De wijk was vertegenwoordigd, en de gemeente. De aanwezige vrijwilligsters haakten ook aan.

Lees verder
27 oktober 2017

Vanaf de Tribune; Afl. 14 Stadsstrand Veenendaal; opnieuw reuring in de raad

Feit; SP Veenendaal vroeg afgelopen zomer aan de mensen of ze het Stadsstrand in huidige grote en functie wilden behouden; bijna 11.000 mensen zeiden “JA” en tekenenden de petitie.

Lees verder
25 juni 2017

ROODSTOCK: Zomerfestival wordt waterballet

Gisteren was het eindelijk zover; ROODSTOCK zomerfestival op het stadsstrand van Veenendaal. Met optredens van (lokaal) talent, muziek, informatie over de SP, nationaal zorgfonds en Rood (jong in de SP), en een springkussen. Je kon spijkerbroek hangen, en natte sponsen gooien op de schandpaal. Tientallen uren voorbereiding en organisatie voor de spil van ons evenement Sietse( speciale eervolle vermelding) en onze fractievoorzitter Jan die veel lokaal talent heeft bezocht. Erik die de SP soepkar ging halen en een hele dag instructie gekregen heeft. Alle andere bestuur-, fractie- en kerngroepleden die al om half 9 de boel gingen opbouwen; alle SP spullen en hun halve huisraad meeslepend van huis. 

Voor het evenement kregen we versterking van SP Ede, ROOD Nijmegen & ROOD Zutphen. (Super bedankt mensen!)  

Lees verder
13 juni 2017

Verantwoordingsmarkt

Foto: Enna van Duinen

Jan was één van de 'marktmeesters' op de verantwoordingsmarkt.


Afgelopen woensdag avond vond in het gemeentehuis van Veenendaal de verantwoordings markt plaats. Het was dit keer een echte markt met marktkramen en marktmeesters.  Deze nieuwe vorm is gekozen om alles wat speelser maar ook toegankelijker te maken voor de gewone burger.

Lees verder
7 juni 2017

Goed beslagen ten ijs...

Foto: SP

Afgelopen zaterdag was ik met Baukje als voorzitter en Ary Jan, mede fractie ondersteuner weer aanwezig in de Moed het partijkantoor van de SP in Amersfoort. (Terwijl de anderen druk waren met handtekeningen verzamelen voor behoud van het stadsstrand tijdens Super Zaterdag.) Wij zijn daarmee in korte tijd de tweede lichting studenten voor de opleiding lokaal bestuur vanuit de SP Veenendaal. Het betreft een scholing voor potentiële raadsleden. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht 21 maart 2018 nemen wij als potentiële  raadsleden met veel plezier en enthousiasme deel aan deze scholing. Ook onze voorzitter Baukje doet mee omdat zij het vanuit haar rol als voorzitter ook belangrijk vindt te horen over de mogelijkheden die raadsleden hebben om hun werk uit te voeren.

Lees verder
18 mei 2017

Koffie, Cake & WMO

Foto: Enna van Duinen

Op zaterdagmiddag 10 juni vanaf 15:00 komen we in Activiteitencentrum Duivenwal (Duivenwal 1) bijeen om te horen wat mensen voor ervaringingen hebben met de WMO. De bijeenkomst heet 'Koffie, Cake & WMO', en is een initiatief van Yolande de Meer.

Lees verder
9 mei 2017

Scholing

Foto: Enna van Duinen

De SP is geen gewone politieke partij; wij zijn een activistische socialistische beweging. Dat betekent dat we kiezen voor een andere benadering van onze wetgevende macht; Niet van boven opgelegd aan de mensen, maar juist vanuit de mensen gezamenlijk doorgevoerd naar de raad en de regering. Dat betekent in de praktijk dat wij, in tegenstelling tot andere politieke partijen, het hele jaar contact hebben met de bewoners van onze gemeente, of ons land. Daarin ligt namelijk de basis van ons beleid. Wat speelt er, hoe kunnen we de mensen helpen door middel van de politiek hun doelen te bereiken?

Lees verder
6 mei 2017

Gezellig samenzijn

Foto: Jan Breur

Wij staan natuurlijk bij de SP bekend als de actievoerders; de mensen die je altijd kan vinden in de wijk, kloppend op deuren en in gesprek met iedereen. Als er ergens actie gevoerd wordt proberen we daar ook bij aanwezig te zijn. De fractie vergadert wekelijks en de raadsleden zitten bijna elke week in het gemeentehuis. Het bestuur is achter de schermen ook overal druk mee. Veel van onze kerngroep-mensen zijn daarnaast vrijwilliger in allerlei vormen.

Lees verder
22 april 2017

Moskeebezoek

Foto: Enna van Duinen

Als SP-bestuur ontvingen wij een uitnodiging van Yasin Makineli naar de open dagen van de Ihlas Moskee te komen. Deze uitnodiging geldt trouwens voor ALLE bewoners van ’t Veen, zo vertelde hij Tilmann en mij die middag. De moskee is 365 dagen per jaar open voor iedereen, zo vernamen wij. Maar omdat veel mensen toch wat drempelvrees hebben, zijn er deze open dagen.

Lees verder
14 april 2017

Vanaf de Tribune; afl. 13 koopzondag gate

Foto: Enna van Duinen

Woensdag avond 12 april. Het is onrustig in het gemeentehuis. De tribune is redelijk bezet. Niet zo vol als de avond ervoor tijdens de info bijeenkomst over de rondweg Oost, maar toch. Het zijn drukke weken voor de bestuurders, wethouders en raadsleden. En dan nu ook nog een extra ingelaste vergadering. Over de koopzondag.

Lees verder

Pagina's

U bent hier