h

De mensen van 2021

31 december 2021

De mensen van 2021

Foto: SP Veenendaal

Dit zijn de namen...

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in Veenendaal. Er zijn tal van verhalen, die gemaakt worden door mensen. 

Bij het inluiden van het nieuwe jaar zetten we de mensen die opvielen nog één keer in het zonnetje.

Foto: SP Veenendaal

Nangialay Bacharki

Nangialay Bacharki heeft dit jaar de Nico van Ginkelprijs gekregen uit handen van afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra. Nangialay Bacharki is deze beker toegekend omdat hij zeer bewust is van de grondbeginselen van het socialisme. Hij draagt deze kennis met verve uit en weet hierdoor veel nieuwe leden te werven voor de SP. Verder was hij het afgelopen jaar actief, onder andere bij acties voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire en tegen de wooncrisis.

Foto: Peter van de Rovaart

Toke van de Rovaart

Op straat was het natuurlijk moeilijk om mensen te spreken, met alle maatregelen die van kracht waren. Maar aan de telefoon lukte dat beter. Onze eigen Toke is lid van het landelijke belteam van de SP, en stortte zich in de campagne fanatiek op deze taak. Na eerder al de titel 'beller van de week' in de wacht gesleept te hebben, heeft de Veenendaalse SP-organisatiesecretaris uiteindelijk ook de hoofdprijs gewonnen. Een rode telefoon en de titel 'Superbelbaas'.

Foto: SP Veenendaal

Sietse van der Bij

De inzet van Sietse van der Bij kan niet genoeg benadrukt worden. Als lid van de fractie verzet hij het werk van een volwaardig raadslid. En als 'tech boy' maakte hij onder andere het digitale Novemberdebat en de Live-uitzending van Veenendalers Voor Vrede mogelijk. En hij bracht chocola naar de hulpdiensten, na de avondklokrellen. Tevens werd hij vader van zijn tweede kindje, Maan.

Foto: SP Veenendaal

Baukje Hiemstra

Als er een verkiezingscampagne is, betekent dit aanpoten! Als afdelingsvoorzitter leidde Baukje Hiemstra de campagne in Veenendaal en omstreken. Ze stuurde de vrijwilligers aan. En omdat goede leiders nu eenmaal het goede voorbeeld geven, flyerde ze het hardst van allemaal.
Dit is niet onopgevallen gebleven, en de andere vrijwilligers hadden aan het eind van de campagne een mooie bos bloemen bij haar bezorgd.

Foto: SP Veenendaal

Nico van Ginkel

Jarenlang was Nico van Ginkel de trouwe penningmeester van de SP. En nog altijd kunnen we regelmatig een beroep op deze temperamentvolle brombeer doen. Als lid van de 'Vrienden van de Oude Begraafplaats' helpt hij mee met het tuinonderhoud en opent hij dagelijks het hek van dit bijzondere stukje Veenendaal.

Foto: SP Rhenen

Rabia Bayma

Het grondgebied van SP-afdeling Veenendaal (en omstreken) beslaat onder andere ook Rhenen. Hier is Rabia Bayma één van de drijvende krachten.
Zo bracht ze de Dag van de Verpleging taart bij 'De Tollekamp'. In de jaarkrant van de afdeling staat er een interview met haar.

Foto: Gemeente Veenendaal

Hugo & Avalon

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 16 september nam Hugo Wennekes afscheid als kinderburgemeester van Veenendaal. Avalon Jansen werd geïnstalleerd als zijn opvolger. SP Veenendaal bedankt Hugo voor zijn inzet, en wenst Avalon veel succes met haar nieuwe taak...


AJ Breur

Als raadscommissielid is AJ Breur ondermeer woordvoerder op financiën en duurzaamheid. Onderwerpen waarover volop gesproken is in het afgelopen jaar. Buiten de raadszaal is hij ook vaak te vinden. In actie voor onze pensioenen, in gesprek met ouders over schoolruimte in Veenendaal Oost, of als bemensing van de Vredeskraam bij Veenendalers Voor Vrede.

Foto: Koffie, Cake en WMO

Yolande de Meer

Tussen de beperkingen door, slaagde Yolande erin om een bijeenkomst van 'Koffie, Cake en WMO' te organiseren. Ook presenteerde ze het Novemberdebat en de Liveshow van Veenendalers Voor Vrede. Verder ondersteunt ze de gemeenteraadsfractie. Voor de gemeenteraadsverkiezingen staat ze als hoogste nieuwe binnenkomer op nummer 3 van de lijst van de SP.

Foto: SP Veenendaal

Sabaoon Bacharki

Weinig mensen hebben hun publiek zo goed weten te boeien als Sabaoon Bacharki op de 'Walk of Peace' in de Vredesweek. Oorspronkelijk zou zijn moeder spreken, maar die was die dag ziek. Hij sprak in haar plaats over de complexe situatie in Afghanistan, en dat het juist door internationale bemoeienis kwam dat de Taliban voet aan de grond kreeg.

Foto: Jan Breur

Andrea Poppe

De Provinciale Statenfractie van de SP wordt aangevoerd door Andrea Poppe. Daar strijdt ze ondermeer voor goed Openbaar Vervoer. Tevens heeft ze het geregeld aan de stok met de PVV en JA21. Dit jaar benaderde ze Jan Breur om haar team te versterken, waarmee haar strijd een stuk zichtbaarder voor het Veenendaalse publiek is geworden.

Foto: SP Veenendaal

Adri Janssen

Dit jaar nam een icoon afscheid van de gemeenteraad. Maar, zelfs na zijn afscheid blijft Adri Janssen zeer actief betrokken bij de politiek. Hij coacht het jonge talent van zijn partij, ProVeenendaal, en schuift ook nog wel eens aan op de publieke tribune - of in de kamer van een andere partij om bij te praten.
Kort na zijn vertrek stapte Said el Hassnaoui uit de fractie van ProVeenendaal. Hij verliet de gemeenteraad niet, maar begon voor zichzelf.

Foto: SP Veenendaal

Suzanne Vorstenbosch

Suzanne Vorstenbosch is een rijzende ster binnen SP Veenendaal. Ze volgt de gemeenteraadsfractie en denkt en praat volop mee. Ook doet ze mee aan tal van activiteiten, zoals het werkbezoek aan Theater Lampegiet en de Woondemonstratie in Rotterdam.
Suzanne staat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op plaats 5 van de SP-lijst.

Foto: Provincie Utrecht

Jan Breur

Jan Breur is door de leden van SP Veenendaal aangewezen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Breur (40) zit sinds 2006 in de gemeenteraad. Daarvoor is hij één van de oprichters van zowel de Veenendaalse SP, als van de jongerenraad geweest. Op 10 november is hij tevens geïnstalleerd als Statencommissielid namens de SP in de Provincie Utrecht. Sindsdien zijn er verschillende blogs verschenen over zijn belevenissen daar. Tevens is Breur één van de drijvende krachten achter het Novemberdebat en Veenendalers Voor Vrede, en was hij een van de sprekers op de Walk of Peace die Vredes Initiatief Veenendaal organiseerde. In februari mag hij zijn tweede kindje verwachten.


Bijzondere vermelding

Gert Worst

Foto: Jan Breur

Dit jaar moest de wereld het stellen zonder Gert Worst, de oprichter en eerste afdelingsvoorzitter van SP Veenendaal. Tijdens de jaarwisseling kwam ons ter ore dat hij enkele dagen eerder was overleden.
In 2002 zocht Gert Worst Veenendaalse SP-leden bijeen, en startte een lokale SP-werkgroep. Onder zijn voorzitterschap groeide deze werkgroep uit tot een zelfstandige afdeling. In 2006 deed de SP in Veenendaal voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met een korte onderbreking was Worst van 2002 tot en met 2008 voorzitter van de Veenendaalse SP. Van 2006 tot 2010 maakte hij als raadscommissielid deel uit van de gemeenteraadsfractie. Om gezondheidsredenen legde hij daarna zijn activiteiten voor de SP neer. In 2015 maakte hij een kortstondige come-back als cursusleider.
Een stukje van Gert blijft leven in de Veense SP. Hij gaf ons immers het motto...

overal waar onrecht is
trekken wij ten strijde

Reactie toevoegen

U bent hier